Nieuwe tv-kabel doortrekken of nieuwe connectors op oude?

Irisje

  • #1
Gewaardeerde klus-experts.

Hier spreekt een 25 jarig roodhaartje, zonder verstand van elektra maar wel eentje die graag wil leren. :cool:

Ik heb sindskort een koophuis en heb mijn digitale tv en internet zelf aangesloten. Ik heb voor de tv een splitter waarbij 1 kabel naar de wandcontactdoos in de woonkamer loopt en de andere rechtstreeks naar boven met een coax-antennekoppeling.

De televisie in de woonkamer doet het prima, maar boven had ik problemen. Ik ben er na lang puzzelen en een 'oude' kabel die ik nog had liggen, achter dat het probleem in de kabel ligt die naar boven loopt. Als ik namelijk mijn oude kabel op de splitter aansluit en daar de tv op aan zet, doet ie het wel. Maar om nou een kabel door je huis te hebben lopen? :roll:

Goed, ik heb volgens mijn eigen logica twee opties:
* de 'kapotte' kabel in zijn geheel uit de muur trekken en een nieuwe er doorheen trekken. Maar dat betekend wel dat ik een trekveer moet lenen of zoeken ofzo. Ik denk dat ik dat beter aan iemand anders over kan laten

* een nieuwe f-connector en een nieuwe coax-antennekoppeling kopen en zelf eerst proberen om die aan te sluiten op de 'kapotte' kabel in de hoop dat daar het probleem mee opgelost is.

Zijn er nog meer opties?
Wat zouden jullie adviseren?
En is dit ook iets wat ik zelf kan doen? Of kan ik er beter iemand voor laten komen?
 

Fiesiekus

  • #2
Als de connectors verder goed en goed gemonteerd zijn, heeft het monteren van nieuwe, niet zoveel waarde. Check dus eerst even of in de connectors alles goed zit. Misschien is bij het aandraaien de binnenader kapot gedraaid.

Of heeft de vorige bewoner erg hard aan de (oude) kabel getrokken waardoor ie inwendig breuk heeft. Misschien kan je de nieuwe aan de oude kabel knopen, en die nieuwe (met een beetje talkpoeder d'r an) m.b.v. de oude erdoor trekken.
 

Djerikp

  • #3
Als je het wilt controleren zou ik inderdaad eerst even de connectors nakijken en opnieuw monteren, eventueel kan je nog nieuwe stekkers plaatsen.

Ik weet niet hoe bevlogen je hiermee bent, maar denk er aan, witte buiten mantel wegsnijden waarbij je de gevlochten draadjes, inclusief eventuele folie in takt laat. Draadjes + Folie terugvouwen over de witte mantel. De binnenste (vaak transparante) mantel wegsnijden tot op het koper en dan de stekker in, en schroef aandraaien. Zorg ervoor dat de gevlochten draad + folie goed op de rest van de stekker aansluit en dat deze de binnenste kern niet raakt.

Mocht je nou denken goh ik ga er nieuwe stekkers kopen, koop dan niet van die dingen met van die witte plastic kapjes, want dat is prutspul, koop goed afgeschermde stekkers (metalen omhulsel) of F-stekkers met een verloopje.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu