Nieuwe thermostaat plaatsen

Wolluk

  • #1
Hi,

Wij zijn van plan onze thermostaat te vervangen. We hebben nu een Toon van Eneco, maar eigenlijk zijn we daar geen moment blij mee geweest. De Toon vertoont haperingen (Dit bevestigd Eneco) maar omdat we buiten de garantie vallen zullen hier kosten voor worden berekend. Opzich niet erg, maar ik ben helemaal klaar met Toon, dus er komt gewoon een simpele Honeywell Round on/off terug te hangen.


Nu ben ik echter een leek in dit soort dingen en heb dus geen idee hoe ik dit aansluit op de ketel.

Het thermostaatje op de muur schroeven lukt uiteraard :) Maar nu zit boven bij de ketel alles nog geïnstalleerd wat destijds door Eneco gedaan is voor de Toon. De module zit er nog tussen, dit is volgens mij prima op te lossen door een steentje.

Maar hoe zit het bij de ketel? Wij hebben een Nefit Smartline HR(C)

Ook zie ik dat er een 'blokje' bij ligt, modulerend iets? Dat ligt nu los, maar wellicht dat dit er weer tussen moet, maar waar sluit ik dat op aan? Nu zitten de draden vanuit de toon module op het groene blokje.

Excuses voor het lange verhaal, maar helaas een leek hierin. Hopelijk is het duidelijk genoeg :)

Bedankt alvast! :)
 

Ceeshobby

  • #2
Waarom koop je niet een thermostaat die past op je ketel.
In prijs zal het ook niet veel schelen.
Toon er af halen en bij de ketel de twee draden op het oranje blokje aansluiten.
Module van Toon er wel tussenuit halen.
Oranje blokje alleen voor een Nefit thermostaat en die je op het oog hebt, koop dan we een aan/uit versie en die sluit je aan op het groene blokje
 

Wolluk

  • #3
Dank voor je reactie! Ik heb echt geen idee welke thermostaat het beste op mijn ketel past? Module van Toon zal ik er tussen uit halen, maar je geeft aan bij de ketel de twee draden op het oranje blokje, verderop geef je aan dat dat alleen kan bij een Nefit thermostaat? Of ik begrijp je niet helemaal.

Dan ligt er nu ook nog dit losse blokje bij; dit zat er volgens mij voorheen wel op? Voor de Toon. We hebben trouwens ook nog een Nefit thermostaat liggen, een oudje. Ik heb een foto bijgevoegd van het blokje wat ik bedoel. Of heeft dat blokje er niks mee te maken? Als ik nieuwe thermostaat wil aansluiten?



Quotes zijn niet nodig, mod.
 

Marcn88

  • #4
De smartline kan niet overweg met een rondje als thermostaat dit is namelijk een zogenoemde powersteal thermostaat, neem een thermostaat die door de ketelfabrikant word voorgeschreven
 

Wolluk

  • #5
Hi,

Dankjewel! Ik heb gister contact gehad met Nefit zelf en zij adviseerde mij een Nefit Moduline 1010. Gister eentje nieuw gekocht. Ik kreeg te horen dat ik dan de draadjes bij de ketel op het oranje blokje moet zetten.

Toon module er tussenuit, daar moet even een kroonsteentje tussen, en dan de nieuwe thermostaat op de muur.

Dan zou het moeten werken.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu