Nieuwe strijkbalk

Pjmdijkers

  • #1
Beste mensen,

Ben laatst in de kruipruimte geweest ivm doorveren van de benedenvloer. Vandaar die vragen over isolatie verwarmingsbuizen en coaxkabel verlengen elders op het forum. Nu blijkt de onderslagbalk en de 2 strijkbalken langs de funderingen kars verrot te zijn. Hoe deze te vervangen is al menig keer besproken in het forum. Maar toch twee vragen:

1. Moeten er onder de nieuw te metselen poeren iets van zwaar plastic onder om optrekkend vocht tegen te gaan, om zo de onderslagbalk te beschermen, ondanks de te gebruiken betontegel???
2. Voor een half jaar geleden heb ik ventilatiegaten gemaakt in de achtergevel die waarschijnlijk al 15 jaar daar niet hebben gezeten na plaatsing van kunststofkozijnen door de vorige bewoners. Nu zitten de ventilatiegaten net onder het maaiveld en dus op de hoogte van de strijkbalk. Moet ik de nog te vervangen strijkbalk, die ik wel in de menie zal zetten, nog extra beschermen door op de plek waar de buitenlucht tegenaan "blaast" lood of iets plaatsen. Of zal deze plekken wel droog blijven??


groet Peter
 

Fiesiekus

  • #2
Als je de balken in de menie zet, lijkt me dat voldoende. Tegen optekkende vocht zou ik dan folie onder de poeren leggen en dan opbouwen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu