Nieuwe standleiding?

Consumentje

  • #1
Hallo,
Ik ben lid van een klein VvE-tje met 6 appartementen. Mijn onderbuurvrouw heeft al maanden last van verstopping van de afvoer van haar wasmachine. Er is al verschillende keren een loodgieter langs geweest en hij heeft het probleem maar ten dele kunnen verhelpen. Zijn laatste conclusie was dat de afvoer van haar wasmachine niet is aangesloten op de standleiding. Hij zegt dat degene die de afvoer in het verleden heeft aangelegd het waarschijnlijk niet heeft aangedurfd om hem aan te sluiten op de oude standleiding en dus heeft hij de wasmachineafvoer aangesloten op de afvoer van het balkon. Volgens de loodgieter is het noodzakelijk dat er een geheel nieuwe standleiding komt, waarop de afvoer van mijn onderbuurvrouw dan kan worden aangesloten. Ik heb er niet heel veel verstand van, dus wat ik zou graag willen weten: Is het een logisch verhaal is dat een standleiding over de volle verticale lengte vervangen moet worden (3 appartementen boven elkaar) om er 1 appartement op aan te kunnen sluiten?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Misschien zijn het oude type huizen die geen wasmachine leiding hebben.
En een aansluiting maken in een bestaande standleiding dat kan ook niet.
Je hebt te maken met een aansluit vrijezone blz 29
klik hier op.
 

Consumentje

  • #3
Dank voor de info. :prima: Het pand is uit 1954. De verticale lengte van de standleiding is ongeveer 10 m. Volgens het handboek zou je dan 1m aansluitvrije zone nodig hebben voor het horizontale deel op de begane grond. Mijn buurvrouw zit op de eerste etage (± 5 m) hoogte, dat ligt dus buiten de aansluitvrije zone. Dus ik neem aan dat een aansluiting maken dan wel kan. Het probleem is dat de bewoonster de enige is met een wasmachine in de balkonkast en ze is dus ook de enige in het pand met dit afvoerprobleem.De loodgieter zegt dat het nodig is om haar afvoer vanuit de balkonkast op de standleiding aan te sluiten en de standleiding ook compleet te vervangen. Terwijl we verder nog nooit problemen hebben gehad.
 

ADDave

  • #4
Compleet vervangen is naar mijn idee onzin. Ik ben best benieuwd wat zijn onderbouwing daarvoor is.

Het enige wat ik kan verzinnen is dat er een asbestcementpijp in zit. Dan is het inderdaad vervangen (door gespecialiseerd bedrijf) of helemaal vanaf blijven.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu