Nieuwe NUTS aansluiting in bestaande woning, hoe?

Bas de Jong

 • #1
Vanwege het splitsen van een woning zijn er nieuwe gas water licht en internet aansluitingen nodig bij een bestaande woning. Deze aansluitingen worden in een mantelbuis geplaatst die goed ondersteund en ingeklemd dient te worden waar deze woning binnenkomt. Hieronder zijn de belastingen opgegeven die de mantelbuis aan moet kunnen.

1607621794573.png


Nu is de fundering bij de betreffende woning niet erg diep waardoor er voor de gasleiding van onderstaande situatie gebruik gemaakt zal moeten worden. Deze oplossing is kant en klaar te koop.

1607621613090.png


Nu is mijn vraag hoe zal ik de rest van de mantelbuizen bevestigen aan de fundering? Ik kan hier zelf niks voor vinden op het internet en zelf heb ik ook geen idee hoe dit netjes en solide op te lossen.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
  Ok de rest van de mantelbuizen zijn standaard verkrijgbaar inclusief een doorvoer plaat voor in de meterkast.
  Verkrijgbaar bij de professionele bouwmaterialen handel.
   

  Bas de Jong

  • #3
  Maar hoe maak ik deze mantelbuizen vast aan de fundatie?
   

  Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
  Hoe ziet jouw fundering eruit?
   

  Bas de Jong

  • #5
  De fundering ziet er uit als het 2e plaatje, een betonnen balk van ongeveer 50cm hoog, met daaronder houten palen.
   

  Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #6
  Dan moet je onder je fundering door en bijvoorbeeld een ophangsysteem zoals voor de gasleiding gebruiken.
   

  Bas de Jong

  • #7
  Voor de gasleiding kun je inderdaad een rvs beugel kopen als op het 2e plaatje.
  1607711686689.png


  Voor de andere mantelbuizen voor elektra/internet van 50mm diameter heb ik deze soortgelijke beugels niet kunnen vinden. En deze buizen moeten op de een of andere manier wel goed aan de fundering bevestigd worden, een paar dotjes kit is helaas niet genoeg. En uiteraard erg bedankt voor jullie reactie, dit waardeer ik erg :)
   

  Krunnie

  Specialist Elektra
  • #8
  Je hebt huisaansluitsets met vier mantelbuis aansluitingen maar die worden normaal meegestort of ingemetseld. Geen idee of je die gemakkelijk later aan een bestaande fundering kunt hangen. De mantelbuis voor water wordt vaak gewoon los onder de fundering gelegd omdat die veel dieper moet dan de anderen.
   

  Bas de Jong

  • #9
  Ja ik heb deze unit gevonden. Om deze alleen goed vast te maken aan de bestaande fundering, dat zie ik niet helemaal gebeuren. Helemaal omdat de gasleiding een verticale kracht van 400kg aan moet kunnen, dus hij moet echt goed vast zitten aan de fundering
  1608233280086.png
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu