Vieze geur, water en regenwormen op vloer nieuw toilet

Daniellenieuwenhuis

 • #1
Hoi! Begin december zijn wij in onze nieuwe woning in Hoevelaken getrokken. Er hing toen een enigszins muffe lucht in huis. Bij verbouwen achter een plint in de hal wel wat schimmel gevonden en er zit een luchtsysteem met stekker in de hal wat ik vreemd vind. Dat apparaat slaat zelf aan als de lucht te vochtig is, vorige bewoners vonden dat fijn maar meer is niet over gezegd. Hij staat overigens maar weinig aan, dus dat zou dan dus betekenen dat het met vochtigheid wel mee valt. We hebben aardig wat laten klussen in huis, waaronder vloerverwarming door het hele huis en een nieuw toilet. De laatste maand hangt er een verschrikkelijke geur (combi van grond, riool)in de gang en het toilet. Het lijkt uit de pot te komen. Vooral als er even niet is doorgetrokken. De pot is zwart maar ik zie telkens in de weerspiegeling alsof het water niet helemaal helder is. Je ziet kleine dingetjes op water drijven en soms komt doorgespoeld toiletpapier ook terug de hals uit. Daarbij is het extreem koud in de hal en het toilet ondanks de vloerverwarming overal, is de tegelwand telkens nat, ook druppels op de grond en ik heb nu al 5 regenwormen gevonden die dan in dat water liggen. Ik begrijp er helemaal niks van. Iemand enig idee wat hier aan de hand kan zijn en of het een verband heeft en wat ik er aan kan doen?
In de stukken staat dat het hele huis geïsoleerd is maar ik krijg sterk vermoeden dat de buitenwand bij toilet dat niet is.

E9D86169-F4AF-4613-AE0F-650410D32695.jpeg EA77B856-C847-4D00-AC8A-23D1FFA75B60.jpeg 8F0CFF95-52D3-4377-9579-E77803B2A7FF.jpeg 0BF4247A-D958-407B-B215-DDC9F22C31BC.jpeg DB0A611D-1DFD-48DE-993E-388A3E0E8CCC.jpeg 8E2A9A87-CC63-4C31-90C0-35FAF7FA7D57.jpeg 167B37EF-D755-4C1E-A041-A70D96928878.jpeg
 

Manga

 • #2
Ik geloof dat dat sterk vermoeden van je waarschijnlijk terecht is. En ook dat er iets niet in de haak zit met de waterleiding ónder je toilet, want als de buizen netjes naar de riolering gaan met een goeie siphon dan hoort er helemaal geen wc papier terug naar boven te komen. Dat hoort weggezogen te worden. Daar is iets onder de grond die de vlotte afzuiging tegenhoudt.

Je zult ook op onderzoek uit moeten naar de oorzaak van dat vocht. Ik heb toen ik in mijn huis kwam wonen, wel vijf verschillende soorten vochtinsijpeling moeten ontdekken en wegwerken; water is koppig spul en het zoekt overal zijn weg. En waar het zin heeft, komt het dan opeens tevoorschijn... meestal op een onwelkome plek.
De enigen die al dat water leuk vinden zijn de regenwormen, maar die kunnen geen kwaad. Die moet je netjes de tuin in doen, want in je toilet kunnen die toch niet in leven blijven. In je tuin zijn ze van groot nut.

Ik denk dat je er goed aan doet geen grondverwarming meer aan te zetten in je wc vóór dat euvel weggewerkt is, want je voelt het nu al, dat het geen zin heeft. Een natte plaats kan nooit lekker warm worden, dus dat is geldverspilling.

Good luck
 
 • Like
Waarderingen: Daniellenieuwenhuis

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
 • #3
"Nieuwe woning" geeft mij altijd het idee dat dit nieuwbouw is welke 2 weken geleden is opgeleverd.

Dat is hier dus niet zo. Wat is het bouwjaar van de woning? En is er een kruipruimte aanwezig?
We hebben hier in de regio (ik woon zelf in Amersfoort) enorm veel regen gehad. Dus het grondwaterpeil staat hoog.
 
 • Like
Waarderingen: Daniellenieuwenhuis en Jackd

Gerrit B

Specialist Telecom
 • #4
Daniellenieuwenhuis schreef:
ik heb nu al 5 regenwormen gevonden die dan in dat water liggen
Visvergunning halen en klaar zou ik zeggen, gratis aas om te vissen :mrgreen:

Maar als het heel koud is in de hal en het toilet dan is dat wel de reden waarom er vocht ontstaat immers vocht uit de woning condenseert op de koudste plek en dan is een harde koude tegel ideaal.
Maar ook die wormen moeten ergens vandaan komen dus het lijkt er op dat er ergens een rioolaansluiting niet goed sluit of stuk is en dat ze nu met het hoge grondwater via deze weg op zoek zijn naar een droger plekje.
 
 • Like
Waarderingen: Daniellenieuwenhuis

Jackd

Vaste Beantwoorder
 • #5
Is er een kruipruimte en kan je daarin komen?
Loopt de staat toevallig iets omhoog en zitten jullie onderaan die helling?
 
 • Like
Waarderingen: Daniellenieuwenhuis

Daniellenieuwenhuis

 • #6
Bedankt voor de reacties. Het is een huis uit 1979. Met de regenval stond het aardig blank hier in de straat en rond ons huis. De kruipruimte was toen we er in trokken in dec droog, ik heb nu nog niet gekeken, er ligt net een nieuwe vloer op. Vloerverwarming uitzetten is wat lastig want ligt op hele verdieping. Of wij echt bij een helling zitten weet ik niet. In de hal is er uitgebouwd, onder het toilet zit wel een kruipruimte maar alles is heel nauw en best een rommel onder de grond naar wat ik begreep van mijn zwager die onlangs stroom heeft aangelegd extra. Maar komen die regenwormen dan via de toiletpot omhoog en klimmen ze er dan uit? Misschien ook nog nuttig om erbij te vertellen, toen het toilet bijna af was boorde de werklui door de waterleiding, toen was alles dus nat in de muur en moesten de tegels er weer gedeeltelijk af. Ik dacht eerst dat de nattigheid daarvan kwam maar heb nu wel idee dat het echt condens is omdat het er alleen is als het vriest.
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
 • #7
Als het condens is, dan heb je daar een flinke koudebrug. Het kan ook dat die leiding niet goed gerepareerd is en er een klein lek is. Daar kan je achter komen door de leiding af te (laten) persen.
 
 • Like
Waarderingen: Daniellenieuwenhuis

Manga

 • #8
Hoedanook zul je op zoek moeten. Het kan van alles zijn.
Regenwormen kunnen niet uit de riolering komen, hoor. Dat zouden ze niet eens willen; rioolwater vinden regenwormen vies. Die houden alleen van schoon water! Ze komen op één of andere manier uit je tuin naar binnen. Gewoon terug in de aarde zetten.
Dat water gewoon terug "buiten zetten" zal niet zo makkelijk zijn.
 
 • Like
Waarderingen: Daniellenieuwenhuis

Wgb

Vaste Beantwoorder
 • #9
Het blijft vreemd. In een kruipruimte ben ik nog nooit regenwormen tegen gekomen.
Blijft over dat ze van de verbouwing in de grond zijn overgebleven en de weg zoeken naar hun habitat.
Ik zie veel water op de foto misschien die ruimte even nadrogen.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
 • #10
Nou in een riolering zitten wel regenwormen.
Vaak zitten ze in de mof verbindingen waar modder of rottende striktouw in zit daar zitten de wormpjes, ook zitten ze ineen wc.
In ontlasting zit ook wormen die groeien ook verder.
zie hier
En hoe zit de wc aan gesloten dan bij fonteintje zag ik met kit aan gesmeerd
Dan zal wc ook wel niet tof zijn aan gesloten.
 
Laatst bewerkt:

Daniellenieuwenhuis

 • #11
Het toilet is door een professioneel bedrijf aangelegd. Dus ik weet zelf niet hoe alles zit en heb er ook weinig verstand van. Die regenwormen komen echt niet uit de achtertuin want dan zouden ze hele huis door moeten kruipen eerst. Het vocht ligt alleen aan de buitenmuur kant. Ik ga binnenkort maar eens kijken of ik iemand onder de grond kan laten kijken of er wat bijzonders te zien valt.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
 • #12
Ik heb ook gezegd komen uit de riolering.
Een prof bedrijf kan ook iets niet goed doen.
Die stank waar ruik je die het meest?
En die waterleiding wat door boort was zat die in de vloer of de wand die nat is?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
 • #13
Je ziet kleine dingetjes op water drijven en soms komt doorgespoeld toiletpapier ook terug de hals uit
Dit lijkt als of je riolering niet goed weg loopt of beginnende verstopping.
Leiding kan ook net buiten afgebroken zijn en omdat het bij de buiten muur kant nat is.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
 • #14
Ik denk dat je terug moet naar de partij die het aangelegd heeft.
 

Daniellenieuwenhuis

 • #15
Wij denken dat de stank uit de pot zelf komt, met de klep dicht en de deur dicht is het minder erg. De lekkage zat in de leiding onder het wasbakje, bij het ophangen van een klein kastje eronder (hebben we uiteindelijk weggelaten omdat die te groot was) boorden ze door de waterleiding. Tegels zijn toen weer verwijderd en leiding gerepareerd. Daarna zag ik weer water lopen langs die kraan, zit op de muur dat kraantje en er liep telkens water langs de wand. Toen zijn ze weer teruggeweest en bleek ook siffon te lekken. Die is vervangen voor een nieuwe want kregen ze niet waterdicht.
 

Manga

 • #16
Het lijkt erop dat daar heel hard geknoeid is geweest, Danielle... Ik zou maar 's flink gaan "'reclameren".
Zo te horen is er niet één, maar een verzameling defecten, daar in je toilet. Dat zal met een forumpraatje niet opgelost raken.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
 • #17
Hier gaan ze ook in op dit fenomeen.
 

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
 • #18
@Wgb Goed gevonden, de worm op de foto in #1 lijkt mij ook een gewone regenworm. Herkenbaar aan het clitellum (verdikking)
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
 • #19
Als jij denkt dat het de pot is dan moet je dat prof bedrijf laten komen garantie werk en sanitair.
En zo te lezen is er meer aan de hand, misschien leiding niet goed gemaakt daarom nog nat.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu