Werkbank nieuwe plaat op oud blad

Dirkjanh

 • #1
Ik kan gratis aan een aantal gebruikte weekbladen komen 50mm dik. Nu zijn deze alleen altijd gebruikt als inpaktafel en is hier een laag linoleum op gelijmd.

Nu heb ik geprobeerd dit er netjes af te halen en te schuren. Maar hier valt geen eer aan te behalen. Nu zit ik te denken om al het linoleum er af te halen. Alles vlak te maken en daarop een nieuwe plaat hout te bevestigen. Wat voor soort hout kan ik hier ik het beste voor gebruiken? En hoe te monteren? Liefst dat de bovenkant vlak blijft.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • The headhunter

  Specialist Elektra
  • #2
  Meestal zijn houten werkbanken van beukenhout.
  Als je het vlak wilt houden zal de ondergrond ook vlak moeten zijn.
  Is het goed vlak dan kan de het lijmen.
   

  Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #3
  Onderkant als bovenkant geen optie?
   

  Dirkjanh

  • #4
  De onderkant gebruiken als bovenkant gaat niet lukken. Dit omdat er moeren in blad zitten waardoor ik de poten vast kan zetten plus dat het linoleum om de kanten zit gevouwen en vast zit geniet.

  Het zijn bladen van 50mm spaanplaat. Dus niet van beuken. Maar beuken multiplex of een ander multiplex zou dus een goede oplossing zijn?
   

  De Haan

  Specialist Planten en Tuinen
  • #5
  Ik zou het gewoon vlak maken en een stuk spaanplaat er op leggen, eventueel langs de rand vastlijmen voor het schuiven (of paar schroeven kan ook)
  Is dit lelijk geworden leg je er gewoon een nieuwe plaat op.
  Een plaat van 8mm dik is al voldoende.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu