Nieuwe muur, cv leiding, aanpak

TDer

 • #1
Beste klussers,

Morgen is voor mij de dag aangebroken om een muur te gaan plaatsen. Ik zit alleen nog met een probleem. De bestaande cv leiding. Het is de bedoeling wat ik deze wil inkappen in de bestaande cementdekvloer. ALS het mogelijk is wil ik deze zelfs in de Ytongblokken (wand) weg gaan werken. Is dat mogelijk? Of krijg ik uiteindelijk problemen met het feit dat de leiding zo vaak krimpt en uitzet dat de muur gaat scheuren. Of kan ik er een mantel omheen maken? oid.?

Zie foto's voor situatie.

De muur zal tegen de witte bakstenen wand komen tegen het raamkozijn aan.

Naast de muur komt het bad, weggewerkt over de gehele lengte dus eigenlijk hoef ik de cv leiding maar een klein stukje door de vloer te zien krijgen. Maar ik vroeg mij toch af wat de beste manier is. Bovenin komt een klein verlaagd plafond, dus daar zie ik het probleem niet van in.

 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Beetje laat maar heeft iemand advies ?
   

  TDer

  • #3
  Om alsnog te reageren...

  Muur staat en naar aanleiding van de "nieuwe" badkamer in het echt te zien hebben we besloten om de indeling om te gooien. Hiermee kon ik meteen ook de cv leidingen makkerlijker weg werken.

  De leiding zit nu zo'n beetje 6 cm boven de vloer, door de muur heen en langs de andere kant van de muur (ook wer 6 cm ongeveer) omhoog. Daarna weer door de muur om boven bij het plafond langs weer aangesloten te worden.

  Reden: Het bad en het (verhoogde) douchedeel vallen nu boven de leiding waar ik de boel om moest leggen. Plus een verlaagd plafond zorgen voor iets makkelijk en vooral minder werk.


  Ik zal voor de nieuwsgierigen onder ons binnenkort nog wel een fotootje of 2 plaatsen.

  Groeten, erik
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu