Nieuwe betonvloer met veel ongelijkheid. Wat is acceptabel?

Gerard89

  • #1
Hallo,

Dit is niet helemaal een doe-het-zelf vraag, maar ik heb nog niet een duidelijk antwoord kunnen vinden dus misschien kan iemand hier mij helpen.

Onlangs heb ik een betonvloer (met vloerverwarming) laten storten (43m2). Echter zitten er wel grote hoogteverschillen in de vloer. De hoogte varieert van 0 tot 2cm boven het aangegeven meterpeil. Het gaat om een ruwe betonvloer dus ik wist dat het nog geegaliseerd moest worden, maar 2cm uitvullen is wel erg veel denk ik. Nu vraag ik mij dus af, wat is acceptabel? Hoeveel mm egaline zou ik normaal gesproken nodig hebben voor het egaliseren van een nieuwe (ruwe) betonvloer?

Groet,
Gerard.
 

Marcn88

  • #2
Normaal stort men een geisoleerde ruwe betonvloer of een betonnen werkvloer, hieroverheen komt dan de vvw met een cementdekvloer de zogenoemde afwerkvloer deze kan prima een paar cm hoogteverschil wegwerken dit doet men normaal gezien niet met egaline
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #3
Het is niet gebruikelijk om een betonvloer met egaline vlak te maken

hiervoor gebruik je een afwerkvloer van een cm of 5 zandcement of anhydrite
 

Gerard89

  • #4
Dank voor de antwoorden.

Als ik het dus ged begrijp had het dus nooit de bedoeling moeten zijn om op de betonvloer egaline te gieten om daar de (parket)vloer op te leggen? Ik ben bang dat er nu niet meer genoeg ruimte is om een afwerkvloer van 5cm te storten. Het meterpeil dat we hebben aangegeven was berekend op dat er nog ongeveer 14mm parket bij zou komen. Nu dat het 2cm hoger is zal ik al een deel aan de onderkant van mijn deuren moeten afhalen.

Is het wel mogelijk om de vloer nu met egaline te egalisren of gaat dat voor problemen zorgen?
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #5
Worden er hier niet twee begrippen door elkaar gehaald?
Is het niet zo dat er op een ruwe betonvloer een vvw systeem is gelegd en dat daar de afwerkvloer overheen is aangebracht en dat die 2 cm hoogteverschil laat zien?

Ik weet niet wat de oppervlakte is, maar grote oppervlaktes met een flink hoogteverschil uitvlakken met egaline wordt een hele dure grap.

Dus gaat het hier om de afwerkvloer waarop je van plan was parket te gaan leggen?
 

Gerard89

  • #6
Klopt, ik denk dat ik het niet helemaal duidelijk heb omschreven. De vloer is als volgt opgebouwd: we hebben de boel eerst uitgevlakt met zand en afgedekt met plastic. Daar ligt 8cm xps isolatie op met daarop bewapeningsnetten waaraan de vloerverwarming is vast gemaakt. Daaroverheen is 10cm beton gestort. Daar zou de parketvloer op komen.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #7
Zoals gezegd komt normaal een zandcementvloer op het beton om het vlak te maken. Als je de afwerkvloer meteen op de betonvloer wil leggen moet je duidelijke afspraken maken met de vloerenmaker over de vlakheid.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #8
Vanwaar deze vreemde opbouw?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu