Nieuwe betonvloer met laminaat

Saca

  • #1
Door diverse omstandigheden is de dekvloer beneden helemaal niet goed gelegd en moet de dekvloer op de benedenverdieping er helemaal uitgehaald worden (70m2 in 4 verschillende ruimtes).
Daarna wordt er opnieuw vloerverwarming gelegd en een nieuwe cementdekvloer van max 5cm gelegd door een professioneel bedrijf.

Maar dan.
We willen graag zsm een laminaatvloer erop leggen omdat dat relatief het goedkoopste is. We willen namelijk het huis daarna ook zsm verkopen. Daarnaast moet mijn moeder beneden wonen tot we een nieuwe woning betrekken vandaar de haast met het laminaat anders zouden we het een paar weken geven om te drogen.

Kan ik een laminaatvloer leggen op een pas gestorte (2-3 dagen oud) met alleen een vochtwerende folie eronder of krijg ik dan echt problemen? Als ik dat wel wil kan ik dan beter tegels kiezen?

De nieuwe vloer zal er in juni in komen. Is het dan warm genoeg om binnen die drie dagen laminaat te kunnen leggen?
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #2
Ik zou een dergelijke handelswijze niet adviseren. Laminaat over een 2-3 dagen oude dekvloer is complete nonsens !
 

Saca

  • #3
Dus dan toch maar tegels als ik het snel weer bewoonbaar wil hebben.
 

BobdeB

  • #4
Ook met tegels moet je opletten op het juiste vochtigheidsgehalte van de dekvloer. Als de lijm verkeerd opdroogt kunnen je tegels los gaan liggen. Daarnaast. Heb je ook een droogtijd bij tegels alvorens je kunt inwassen en moet de voeg nog weer drogen voordat je alles volledig kan belasten.
Daarnaast leggen tegels denk ik minder snel dan laminaat. De tijd die je dus wint door snel te beginnen, ben je vervolgens kwijt aan de installatietijd.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu