Nieuwbouwwoning zelf elektra en meterkast aanleggen

Sjerpe

  • #1
Waar loop je tegenaan als je zelf de elektra in je nieuwbouwwoning aanlegt.

Ik zit met vragen als; moet je keuringsrapporten overleggen bij de aanvraag van de installatie (meetrapport voor Ra oid?)? Mag je de zekeringenkast zelf ophangen en aansluiten? Wie hangt de meter op, de netbeheerder of zijn er ook instalatie bedrijven die dat doen? Waarop wordt gelet bij de schouwing voordat je de aansluiting krijgt?

Het inhoudelijke stuk van NEN1010 heb ik redelijk scherp.

Alle tips zijn welkom!
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Er word alleen gelet op de juiste indeling ivm montage hoogtes, de rest ben jij verantwoordelijk voor en word niet gecontroleerd of gekeurd.Pas als er iets fout gaat gaan ze kijken wie het heeft aangelegd en wie moet hangen.

Officieel dekt elke fabrikant zich in door in de garantie bepalingen te eisen dat eea geinstalleerd moet worden door een erkent installateur.

Er zijn geen installatiebedrijven die zelfstandig meters kunnen plaatsen, dat gebeurt alleen in opdracht van de netbeheerder.
 

Xr8

  • #3
In Nederland regelland mag je dit allemaal zelf doen. Zolang er geen problemen ontstaan ligt niemand daar wakker van. Je netbeheerder zal je aansluiting met meter realiseren. De hoofdzekeringen worden in de regel afgezegeld opgeleverd. Degene dit het zegel verbreekt is verantwoordelijk voor oa een deugdelijke aarding en juiste aansluiting.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu