Niet rollen van runners

Shijsje

  • #1
Wij hebben een soort gelijk geval als Slecht lopende gordijnrails ;met bochtjes die vast lopen. Is een buigblok te huur bij een doe-het-zelf zaak en kan iedereen die een beetje handig is een gordijn buigen? Wat zijn de ervaringen van de prijzen van rails die in een interieurwinkel gebogen zijn?

Het doet in elk geval goed te horen dat er meer mensen zijn met bochtjes problemen. mijn hele familie en vrienden bestand heeft al commentaar gegeven hoe ik het moest aanpakken en niets hielp. Stevigere runnertjes zijn overigens nergens te koop. Wanhoop kwam met rasse schreden dichterbij...

Thijs
 

Roland65

  • #2
Hallo Shijsje

Ik kan je mijn ervaring over de gebogen bochtjes nog niet vertellen, omdat de juiste rail bij de decorret.. winkel nog niet binnen was. Ik ben wel op onderzoek gegaan, en de conclusie is dat het per winkel, zelfs van de zelfde keten, nogal kan verschillen! van 10 tot 25 euro per bocht.
Maar dan heb je ook wel gordijnen die normaal dicht kunnen. Prijs van de rail verschilt niet zo heel veel van de bouwmarkt prijzen, alleen is de kwaliteit beter. Geen pisbakkenstaal, maar massief aluminium.
Wat betreft het buigijzer huren; ben ik niet tegengekomen. Maar via via hoorde ik dat het ook kan met een pijpenbuig ijzer, alleen moet je dan de holle ruimte in de rail wel opvullen met plastic strips oid.
Maar volgens mij is dit allemaal veel gepruts met waarschijnlijk nog niet het gewenste resultaat.
Misschien toch maar naar de betere gordijnenwinkel?
Succes
Roland
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #3
Zo'n buigblok is specialistisch gereedschap en volgens mij niet te huur. Is ook afhankelijk van het type rail dat gebruikt wordt. Voor gefi rail dat op dat spul van de bouwmarkt lijkt is het een vrij lomp apparaat. Bij het buigen wordt inderdaad de binnenkant van de rail opgevuld met speciale strips. Buigen met een pijpenbuigijzer is onmogelijk. Het komt namelijk vrij precies, want anders lopen je runners alsnog vast.

Er zijn ook wel mooiere railsystemen te koop. Het kan namelijk veel slanker als gefi rail. Is wel weer wat duurder.

Ik vrees dat je toch naar de betere woninginrichter moet. Die kan het railtje zo voor je buigen. Heb je gelijk goede kwaliteit rail.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu