Luxaflex duette powerview gaat niet helemaal omhoog/naar beneden

Buuffie

  • #1
Beste probleemoplossers,

Ik heb een nieuwe verkeerd bestelde Luxaflex duette powerview gekocht van iemand die voor mijn raam 10 cm te hoog is. De adapter is aangesloten, maar hij gaat maar een paar cm omhoog vanaf de onderkant en een paar cm vanaf de bovenkant. Hij stopt dan...alsof het oprolmechanisme blokkeert
Ik heb eenzelfde systeem hangen die het perfect doet.

Wie kan mij hierin adviseren waar ik naar zou kunnen/moeten kijken om het probleem op te kunnen lossen.

Groet Buuf
 

Timmiteh

  • #2
Beste,

Als het product geen vreemde geluiden maakt dan zou het alleen nog de instellingen van de motor kunnen zijn. Het gaat hier om een Powerview en dus geautomatiseerd? Ik ben geen luxaflex kenner…

Zoja, er zijn op het www talloze filmpjes en handleidingen in de onder en bovenposities in te stellen. Wellicht dat dat helpt.
 

Buuffie

  • #3
Dag Timmiteh,

Dank voor je meedenken! De filmpjes heb ik allemaal doorgelopen. Alle instellingen gereset. De motor maakt een normaal geluid. Ik heb eenzelfde op een andere kamer hangen...zodoende kan ik zeggen dat de motor okay klinkt.

Misschien dat er een Luxaflex kenner hier terzijnertijd op reageert.

Nogmaals dank!
 

Hr.

  • #4
Helaas staat er niet bij wat je al geprobeerd hebt.
Het knopje op de motor indrukken tot je de motor hoort reageren, dan loslaten. ongeveer 6 seconden.
de Duette gaat zich nu kalibreren wacht tot hij helemaal klaar is.
werkt het nu wel?

Hoogte aanpassen kan alleen door de koorden korter te maken.
 
  • Like
Waarderingen: Buuffie

Buuffie

  • #5
Beste HR,

Dank voor uw bericht. Ik had dit nog niet gedaan. Ik kreeg de tip om dit te doen maar dan 6 seconden en daarna nogmaals 6 seconden. Het enige wat er gebeurde was dat mijn instellingen van de afstandbediening eruit waren. Ik ben meteen naar boven gegaan en heb uw tip uitgevoerd et voila! Hij doet het weer! Heel, heel hartelijk dank!

Rest mij nu de vraag of het inkorten van de bedrading moeilijk is. Een brutaal mens heeft de halve wereld. (Ik ben een beetje brutaal maar wel erg dankbaar)

Dank,
Corry
 

Hr.

  • #6
Hallo Corry,

Mooi dat het gelukt is.
De onderkant helemaal naar beneden doen, rechter eindkapje eruit trekken, strip uit de onderkant schuiven.
Nu zie je links een metalen busje, trek daaraan tot de koorden strak staan en leg dan een knoopje (of 2) in de koorden. Alles weer dichtmaken.
Laat dan de middenrail helemaal zakken en wip aan de rechterkant met een schroevendraaier de inleg naar boven, daaronder zitten net zoveel veertjes als er koorden door de stof lopen, trek veertjes naar rechts tot de koorden.strak staan.
Dichtklikken, en testen.

Ik hoop dat het lukt, succes.

Rene
 

Buuffie

  • #7
Beste Rene,

Dit had ik al opengehad en idd de "veertjes" zien zitten maar wist wat de functie had. Ik had ook al een busje gehaald, maar als ik die gebruik, moet ik de touwtjes eerst doorknippen om deze erop te krijgen, en dat durf ik niet aan. Ik ga het doen wanneer ik iets beter ben, maar laat het je meteen weten of het mij gelukt is.

Dank je wel Rene!!
 

Hr.

  • #8
Je hoeft niets af te knippen. Het busje zorgt er nu voor dat het koord niet wegkan, als je een knoop in het koord legt doet de knoop het werk.
Dus de knoop vervangt het busje!
 
  • Like
Waarderingen: Buuffie

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu