Slecht lopende gordijnrails

Roland65

  • #1
Dag mede klussers.
Ik heb het volgende probleem. Ben vandaag bezig geweest met het ophangen van gordijnrails. Op zich niet zo'n moeilijke klus, maar
deze gordijnrails moest in een erker komen te hangen,dus 4 bochten.
Ik heb en standaard rails gebruikt met standaard 90 graden bochten.
Het probleem is nu dat de gordijnen met moeite over de lassen heen gaan, dus ze zijn lastig open en dicht te doen. Bij dit type gordijnrails kun je een standaard overzetstukje krijgen om de las te verstevigen en om 1 en ander in goede banen te leiden, maar dat helpt dus niet. Ik heb alle eventuele "zaag-braampjes" weggevijld, maar helaas. De "gordijnrunners"gaan zelfs bijna overdwars in de rails nzitten. Maar ook deze zijn standaard bij de rails geleverd.
Mijn vraag is nu: wat kan ik nog doen om het probleem te verhelpen. Zijn er misschien zwaardere runners die wel over de lassen heen kunnen glijden? Het mooiste was natuurlijk geweest om de rail in 1 stuk te kopen en vervolgens met een buigijzer te bewerken, maar dat is nou net weer zo'n klusje waar ik geen ervaring mee heb. :cry:
Alvast bedankt voor de klushulp.
Roland
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Het gootje waar de runners in lopen moet strak tegen elkaar zitten bij verbindingsstukken of bochten, iets scheef zagen kan al problemen opleveren.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #3
De ervaring leert dat losse bochten toch vaak problemen blijven geven. Hoe recht je ze ook zaagt en braamvrij maakt. Zeker wanneer de rails niet strak en vlak tegen het plafond gemonteerd is, maar bijvoorbeeld op afstandsteunen.

Enige oplossing is vaak het buigen van bochten. Buigen van bochten heeft alleen als nadeel dat je er een speciaal buigblok voor nodig hebt.
 

Roland65

  • #4
Dank voor de reakties.

Om nog meer irritatie te voorkomen laten we nieuwe rails buigen door een officiële gordijnen man :? , iets duurder maar de andere rails gingen echt niet.
In iedergeval een leermoment voor een volgende keer.....
Maar waarom blijven ze die :x rails en koppelbochten verkopen als het niet werkt?!
Bij ons kunnen ze in iedergeval binnenkort weer normaal dicht.
Wie weet tot later.
Roland
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu