Niet alle radiatoren worden warm

Bvderh

 • #1
Ketel is een Nefit ecomline hr.

Een 4 radiatoren die op de zelfde leiding zitten (vanaf de zolder waar de ketel staat.) worden niet warm. Deze worden wel warm als ik alle andere verwarmingen dichtdraai en die 4 open laat. Maar zodra ik een van deze weer opendraai worden de radiatoren koud.

Waarop zou dit kunnen duiden? druk is rond de 1,8 a 2 bar en ik heb al verschillende kerel ontlucht.

Alvast dank.
 

Bundy

Specialist Verwarming
 • #2
Is hier de laatste tijd nog iets aan de installatie veranderd , of kwam het spontaan .
 

Bvderh

 • #3
Wegens verbouwing waren de radiatoren afgekoppeld en afgeplakt.

Na het terug monteren werkte het wel alleen vanwege lekkage heb ik nog 2 keer alles moeten laten leeglopen. Na die laatste keer is het probleem gekomen.

Ik denk dat het iets met lucht is maar er komt geen lucht uit de ventielen. Of zou er een onderdeel defect kunnen zijn? de ketel geeft geen code
 

Bundy

Specialist Verwarming
 • #4
Echt defect niet 99% toch ergens lucht zitten - zoek hierbij in de hoogste leidingen - en bijv leidingen die over deuren heen lopen en weer naar beneden- op alle ( Hoogste ) punten moet ontlucht kunnen worden,dat hoeven dus niet altijd de radiatoren te zijn .

Of leidingen die weggewerkt zijn achter knie-schotten .

Goed zoeken en blijven herhalen - en rust geven is nu het eerste uitgangs punt - geen paniek .
 

Bvderh

 • #5
Ik heb alleen beneden een onluchting op de leiding zitten. verder alleen op de radiatoren. En op zolder 2 automatische ontluchters. Ik zal anders nog eens proberen al het water af te tappen en opnieuw te vullen.
 

Obelix2

Specialist Witgoed
 • #6
Neeeee, niet aftappen.
Alle radiatoren dicht.
Dan 1 openen.
Cv hoog zetten.
Die ene ontluchten.
Ga zo het hele huis door.
Alles 1 voor 1 ontluchten.
 

Frank

Vaste beantwoorder
 • #7
Dat gaat je niet helpen.

Eventueel alles dicht draaien op één na; pomp een tijdje laten draaien en dan uitzetten en dan die ene ontluchten.
Vervolgens alle andere radiatoren die koud blijven op dezelfde manier.
 

Frank

Vaste beantwoorder
 • #8
2 zielen één gedachte! :wink:
 

Xr8

 • #9
Water niet aftappen en opnieuw vullen, zo breng je wederom een hoop zuurstof in het systeem. Het ontluchten kan best wel eens even duren.

Ontlucht de installatie eens met de ketel uit, en de radiator kraan dicht. Zo zal de radiator via de retour gevuld worden tijden ontluchten. Werkt meestal goed. Houd tijdens deze handelingen de druk op 1,5 a 2 bar.

Succes.
 

Xr8

 • #10
3 zielen.
 

Neesje

Specialist Verwarming
 • #11
Werken de automatische ontluchters nog wel??
Dit zijn p.kkedingen.
 

Bvderh

 • #12
Automatische ontluchters werken wel als het goed is. Bij de 1e keer bijvullen had ik het dopje eraf gehaalt en toen kwam er lucht uit. Heb het dopje daarna eraf gelaten maar niet meer op gelet of er nog lucht uitkwam de laatste tijd.

Obelix2: Die ene radiator dan onluchten terwijl de ketel aanstaat? Of daarna de ketel uitzetten en ontluchten en vervolgens de volgende radiator weer open en de vorige dicht, warm laten worden, ketel uitzetten en ontluchten etc tot ik ze allemaal heb gehad?

En als er water uitkomt is de lucht eruit neem ik aan of moet ik een aantal seconden wachten. Ik draai em normaal altijd dicht als ik 2 seconde water zie.
 

Frank

Vaste beantwoorder
 • #13
Ketel uit tijdens ontluchten.
 

Bvderh

 • #14
Het heeft niet geholpen helaas.

Heel karwei iedere keer radiator open ketel ff aan en weer uit en vervolgens ontluchten bij iedere radiator. Komt ook steeds water uit en geen lucht. Opeens bleven 2 andere radiatoren in een andere ruimte koud. Die doen het nu weer maar nog steeds 1 a 2 die koud blijven alleen als ik de restdichtdraai worden ze wel goed warm.

Ik zal morgen nog eens proberen de druk op te voeren tot 3 bar en dan het water wat langer laten stromen uit de ontluchting.
 

Neesje

Specialist Verwarming
 • #15
Automatische ontluchters!!!
Bij een te hoge druk wordt het lastiger om te ontluchten.
Zeker ook niet meer bijvullen dan 2 bar of je wilt het risico lopen dat je overstort aan gaat spreken.
Zou ook nog zomaar eens een 3 wegklep probleem kunnen zijn.
 

Obelix2

Specialist Witgoed
 • #16
Niet boven de 2 bar gaan
overstort opent bij 3 bar + of - 0,5
 

Bvderh

 • #17
Het is mij ook opgevallen de laatste 2 dagen dat de cv soms niet verwamd en dan geeft hij 0Y aan. De pomp voelt trouwens ook erg warm aan.
 

Bvderh

 • #18
Inmiddels gehele installatie afgetapt, echt helemaal leeg en toen de automatische ontluchtersd vervangen. Nu merkte ik dat er een sissend geluid uitkwam wat eerst bijna niet was. Dus de oude waren toch versleten, tot dusver dus goed allemaal.
Alles 2x ontlucht maar helaas nog geen verandering.
Als alles open staat blijven 4 radiatoren ijskoud, zelfs vanaf de aftakking boven op de ketel zijn ze koud. De andere aftakking voor de andere kant van het huis word wel warm, heel heet zelfs.

Zodra ik aan de warme kant alles dichtdraai wordt de koude kant wel heet.

Ik heb echt geen idee meer, alles is onlucht er komt nergens lucht uit de radiatoren. Heb ze 1 voor 1 nagelopen, ook met kraan dicht.
 

Obelix2

Specialist Witgoed
 • #19
Inregelen.


Kijk eens Naar je pomp.
Was het een exelent ecomline?

Zo ja trek het kleine stekkertje op de pomp eens los daardoor gast de pomp op volle toeren draaien en kijk of het dan warm wordt.
Geen exelent, stel de pomp eens in op stand 3


Knijp aan de nu warme kant alle radiatoren voor de helf.
 

Bvderh

 • #20
Bedankt voor je reactie.

Het is een gewone Ecomline HR. Met pomp Grundfos 25-50.

Ik zie geen klein stekkertje op de pomp er gaat alleen een zwarte kabel in. En ik zie ook niets om de standen in te stellen.


Maar het heeft dus zo altijd gewerkt, er was niets ingeregeld en aan de pomp ben ik niet geweest, alles werd gewoon warm zoals het moet. Zou het dan toch nog lucht kunnen zijn? Maar dan is de vraag hoe die eruit te krijgen. Of toch een defect onderdeel..
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu