Nette afwerking

BRRN

 • #1
Beste forumleden

Voor bijgevoegde foto's zoek ik een nette oplossing qua afwerking. Ik heb hier echter niet echt goede ideeën voor.

Ik hoop dat jullie hiervoor ideeën hebben.

 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #2
  Verwarmingsbuizen: vloerrozetten plaatsen. Evt zijn deze zelf te maken uit een stukje massief eiken.

  Trapgat: Eigenlijk heb je de planken iets te kort gehouden. Maar een alu hoeklijn voor vloeren is wat je hier nodig hebt. Vastschroeven op de rand. Wel voorboren (ook in het aluminium, en hier souvereinen) en lenskopschroeven gebruiken.
   

  BertPleizier

  • #3
  Ik zelf gebruik nooit leidingrosetten. Zeker in deze situatie is het geen doen, want de leidingen zitten te dicht bij elkaar om er 2 rosetten te kunnen gebruiken.

  Hier is echter de oplossing:

  .

  De vloer ligt strak om de leiding heen en het ziet er prachtig uit.

  Bij het trapgat had u van de planken eerst de mes af moeten halen. Zodoende kunnen de planken al dichter tegen de rand aan gelegd worden. Ik zelf heb de planken bij het trapgat strak er tegen aan gelegd. Aan de andere zijde van de rij komen plinten tegen de muur, dus daar heb ik uitzet en krimpruimte overgelaten. De lengte van de rij is vaak rondom een trap dusdanig klein dat er maar minimale uitzet en krimpruimte nodig is.
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #4
  In dat filmpje wordt er uitzettingsruimte gehouden rondom de leidingen. Ik vind dit niet mooi genoeg om zo te laten. Ik zou van een stukje vloer of (beter nog) massief hout een precies passend rozetje maken.

  We hebben hier wel eens een vergelijkbare vraag gehad rondom een trappaal geloof ik. Daar was een heel mooi passtukje gemaakt.
   

  BertPleizier

  • #5
  Ik heb de uitsparing voor de leidingen precies pas gemaakt. Ik zal straks even een foto plaatsen. Al zeg ik het zelf: mooier kan niet.
   

  BertPleizier

  • #6
  Hierbij de foto. Hij is erg close-up, vandaar dat je net een kiertje om de leidingen ziet. Maar normaal valt dat niet op, zo klein is het.

   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #7
  Netjes gemaakt Bert, maar wat als de vloer gaat uitzetten?
   

  Verwarming Sp.

  Specialist Verwarming
  • #8
  Denk daar niet te licht over, afgelopen week een direct boven de dekvloer lekgeraakte Uponor buis aangetroffen, inderdaad de laminaatvloer als oorzaak :oops:
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu