Nefit trendline uit 2016. Geen warmwater, wel cv. Flowsensor is ok

Tiieeemvs

  • #1
Goedendag allen,

Ik zit op 't moment met een nefit trendline die weigert warm water te geven. De verwarming slaat echter zonder problemen aan. Dit is een maand geleden al eens eerder gebeurd, maar omdat ie 't een paar uur later weer normaal deed heb ik er toen niet meer over nagedacht. Mijn vriendin vertelde dat ze dit probleem ongeveer een maand geleden ook al eens had.

Waar ik bij vele zie dat het probleem kan worden opgelost door de stromingsensor te vervangen, denk ik dat dat bij mij niet van toepassing is. De stromingsensor geeft telkens keurig 6,0 l/min aan, echter blijft de cv ketel in standby staan.

Een aantal bijzonderheden die wellicht invloed hebben:

-CV staat vrijwel nooit aan. Veel van huis en indien er warmte nodig is gaat de houtkachel aan.

-verschil retourtemperatuur en aanvoertemperatuur wanneer dit probleem optreedt is -0,1 en - 0,6 graden celcius. Ik weet niet of deze temperatuur over de warmtewisselaar wordt gemeten of enkel geldt voor de cv. Indien dit over de warmtewisselaar is kan ik me voorstellen dat de cpu bij een negatieve deltaT zo geprogrammeerd is dat deze de brander niet inschakelt. Wellicht een temperatuursensor kapot?

-3x dat cv ketel faalden was toevallig allemaal in het weekend midden op de dag. In de ochtend en avond nog geen problemen mee gehad. Kan toeval zijn, maar 't is een opvallend patroon.

Ik ben benieuwd of er iemand is die met deze informatie een idee krijgt wat er aan de hand kan zijn? Alvast bedankt!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Ik zou even kijken of de driewegklep wel goed functioneert.
 

thomasdelahaye

  • #3
ik heb hetzelfde probleem, maar de flow sensor werkt gewoon goed, toch begint hij niet met verwarmen als tap open gaat, kan dit ook te maken hebben met de thermostaat vd verwarming die staat nml maar op 13 graden dus spring vrijwel niet aan, tap open, warm stroomt eruit, tap dicht dan begint het verwarmen pas weer

wat is er bij jou uitgekomen?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu