Nefit Moduline 30 Thermostaat werkt niet met kleppen

Novi

  • #1
Ik heb een Nefit Ecomline Excellent 30 CV ketel die de warmte levert voor een vloerverwarming en een aparte radiatorengroep. Ik heb op alletwee de zones een tweewegklep gezet van Honeywell type Y-VC8615A. Op ieder klep heb ik een thermostaat aangesloten. éen Honeywell Easystat thermostaat op de andere zone heb ik de Nefit Moduline 30 Thermostaat aangesloten. De oranje en grijze draden van de kleppen zijn in serie aangesloten op de 1 en 2 aansluiting van de Nefit CV ketel.

De Moduline 30 geeft een knipperende foutmelding op het scherm: UbA. Volgens de handleiding is dit een storing in de communicatie met de UBA van de ketel.

Als ik er een goedkoop klokthermostaatje op zet doet deze het wel. Als ik de Moduline 30 direct op de ketel aansluit op de 1/2 aansluiting of de 3/4 dan krijg ik geen foutmelding.

Weet iemand hoe je de Moduline correct moet aansluiten met de Honeywell tweewegklep ertussen? Er zit een kroonsteen met drie aansluitingen op de klep met grijs, oranje en een witte draad. De witte draad is nu ongebruikt (dat is volgens mij de NC aansluiting). Ik heb ook gelezen op dit forum dat Nefit niet het Open Therm protocol gebruikt. Is dat mischien het probleem?
 

Bundy

Specialist Verwarming
  • #2
De moduline 30 is niet geschikt voor het aansturen van kleppen, maar uitsluitend voor de Ecomline (op 3-4).
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #3
Nee, Nefit gebruikt geen open therm protocol.
Wees dus maar blij dat die MOD 30 nog heel is :wink:

Vr Gr
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #4
Als u enkelt 2 zone groepen hebt aangesloten op de ketel en geen los groepje hebt en aangestuurd met 2 weg kleppen is het misschien een optie om de 2 weg kleppen aan te sturen met gewone aan/uit thermostaten en de ketel op weersafhankelijk te laten stoken.Zo heeft u altijd warmte in de ketel tot uw beschikking en kunt u de zone's apart regelen.
 

Novi

  • #5
Bedankt voor al het advies. Wat betreft weersafhankelijke regeling. Zoals ik het nu heb is twee klokthermostaten die de warmtevraag bepalen per groep waarvan 1 groep alleen vloerverwarming is. De temperatuur hou ik dus constant op de vloerverwarming (dag en nacht). Wat is dan het voordeel van een weersafhankelijke regeling?
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #6
Voor de vloerverwarming heeft de weersafhankelijke regeling in dit geval noiet zo veel nut, U stookt met uw vloer al op een lage temperatuur.

Voor de tweede groep kan dit wel weer nuttig zijn, Met de weersafhankelijke regeling regelt u nl de aanvoer temperatuur in de installatie, waardoor u een constantere flow over uw systeem heeft en wanneer u de tweede zone open zet er direct warmte leverbaar is, zonder dat u de ketel naar tophoogte hoeft te stoken.
 

Novi

  • #7
Verbruikt de CV ketel dan minder gas op een weersafhankelijke regeling of is het beter voor de ketel?
 

Cv Bas

  • #8
2-wegkleppen werken alleen met aan/uit thermostaten en geen modulerende.

Weersafhankelijk kost altijd iets meer gas omdat het extra comfort is.
Je kunt dan ook elk vertrek in het huis afzonderlijk regelen.
 

Xr8

  • #9
Zolang u in de thermostaat van de vloerverwarmingsgroep niet een te grote nachtverlaging zet dan zal dit goed werken.

Weersafhankelijk regelen zal waarschijnlijk een hoger verbruikt tot gevolg hebben. Niet doen als het niet hoeft.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu