Nefit Moduline 200 thermostaat defect?

tminus3

  • #1
L.s,

Sinds gisteren problemen met onze CV installatie (Nefit Trendline Hrc25/Cw 4 uit 2014).
Thermostaat staat hier meestal op 18°c ingesteld. Omdat we gisteren zowat de hele dag weg waren gaf de thermostaat 15.5°c aan bij thuiskomst rond 18.00. Temperatuur op 18 gezet, maar de CV sprong na een paar minuten branden al weer uit. Thermostaat daarop nog wat hoger gezet, maar geen resultaat.
Op de Cv zelf melding 'OA 202 in wachtstand'.

De verwarming is nog wel een of 2 keer even aangesprongen, maar spring vrij snel van code 200 naar 202.

Vanmorgen heb ik de radiator in de woonkamer ontlucht (kwam alleen water uit) en de bovenste leidingen op zolder (klein beetje lucht). In de woonkamer is ook nog een convectorput aanwezig, maar daar kon ik geen ontluchting ontdekken. Hoor ook geen borrelende geluiden, dus vermoed daar geen probleem.

Vorig maand wel de ketel bij moeten vullen vanwege te lage druk, kort nadat voor het eerst de verwarming hier weer aan ging. Die druk blijft stabiel op 1.8 bar.

Omdat een aantal weken geleden de thermostaat een keertje uitviel (display knipperde) heb iknu ook de thermostaat van het grondplaatje gehaald, contactjes schoongemaakt en de thermostaat met perslucht wat doorgeblazen.

Omdat de temperatuur hoger aanvoelt dan de thermostaat aangeeft, heb ik er ook een weerstation naast gezet. Deze geeft een graad warmer aan (17 vs 16°c).

Tot slot heb ik vorige winter de CV temperatuur verlaagd van 80 naar 60, en een maand geleden naar 50. Tot op heden had dat geen invloed op het functioneren van de installatie.

Iemand een idee wat het probleem kan zijn?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Pomp defect?
 

tminus3

  • #3
Dan zou ik wel een storingsmelding verwachten en ook geen warm water meer krijgen, toch?

Volgens de handleiding is storing 202 als gevolg van te veel thermostaat inputs binnen 10m (oid) en hoef je geen actie te ondernemen.
 

tminus3

  • #4
Dan zou ik wel een storingsmelding verwachten en ook geen warm water meer krijgen, toch?

Volgens de handleiding is storing 202 als gevolg van te veel thermostaat inputs binnen 10m (oid) en hoef je geen actie te ondernemen.
 

Ceeshobby

  • #5
Zitten alle draden goed aangesloten, niet ergens een kabelbreuk?
zou drie thermometers naast elkaar hangen, krijg je drie verschillende waarde’s.
 

tminus3

  • #6
Hoi Ceeshobby,

De 2 draden in de grondplaat zitten goed vast. Ik kan daar ook niks bijzonders zien. Er is daar sinds installatie in 2014 niks veranderd. Hoe zou ik op kabelbreuk kunnen controleren?
Heb helaas geen 3e thermometer voorhanden, maar weerstation en thermostaat hebben inmiddels hooguit een halve graad afwijking, dus daar lijkt alles wel ok.
 

Ceeshobby

  • #7
Je kunt op mp kijken voor een tweedehands thermostaat van Nefit. Werkt deze wel weet je waar het probleem zit/zat. Zoek er wel een die het zelfde is of van de zelfde serie. Hoef je hem alleen maar op de grondplaat te klikken. Succes
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #8
Foutcode: 0A 202, Toestel staat in antipendelprogramma
Nefit (alle)

Uitleg/Mogelijke oplossing(en):

De waarde op je Nefit CV-ketel geeft aan dat het Toestel staat in antipendelprogramma. Dit is geen storing maar een normale bedrijfsmelding, check wel even of er voldoende afsluiters of radiatorkranen open staan

ik denk dat 50 graden voor jouw systeem echt te laag is.
dat heeft de ketel heel snel bereikt en gaat dan uit en pendelen als er nog wel warmtevraag is
ik zou hem terugzetten naar 60
 

tminus3

  • #9
@Boertje125; bedankt voor de tip, heb de aanvoertemperatuur terug op 60°c gezet, en alles werkt weer naar behoren.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu