Klokthermostaat ModuLine 30 Nefit vervangen v simpele versie

Joris20

  • #1
Beste Klussers.
Wij hebben een Nefit Ecomline HR ketel excellence. Prima HR ding uit 2002 met helaas een heel vervelende klok thermostaat. Deze wil ik vervangen door een simpel honeywell draaidingetje. Kan dat?
Waar moet ik opletten?

Alvast bedankt voor de moeite om dit te lezen en te antwoorden!
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #2
In principe kan er een aan/uit thermostaat op. In dat geval moeten er in de ketel draden omgezet worden, uit mijn hoofd van 3 en 4 naar 1 en 2.

Ideaal is dat niet, beter is het een thermostaat te kiezen die bij de ketel hoort. Ik zou even op Marktplaats zoeken naar een Moduline 100 (of nieuw bestellen natuurlijk). Die kan zo op de plaats van de oude, zonder in de ketel zaken te wijzigen.
 

Joris20

  • #3
Bedankt voor uw reactie. Dus een Moduline 100 is zonder gekloot te monteren ?
Deze zijn op marktplaats voor weinig te vinden zie ik net.
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #4
Klopt, en die stuurt je ketel ook modulerend aan, waardoor je minder gas verbruikt en de temperatuur in de ruimte constanter blijft.
 

Joris20

  • #5
Mooi. Ga ik achter zo'n ding aan. Bedankt!
 

Joris20

  • #6
Het probleem is opgelost. De drieweg klep was stuk. Deze is vervangen en alles werkt goed. De moduline 30 heb ik vervangen voor de moduline 100. Lekker simpel en eenvoudig.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #7
Ingmar89 schreef:
Klopt, en die stuurt je ketel ook modulerend aan, waardoor je minder gas verbruikt en de temperatuur in de ruimte constanter blijft.
Wil toch even kwijt dat ik een stook seizoen lang mijn ATAG Brain II moest vervangen door een Honeywell TG87 ROUND ON/OFF.
Durf het haast niet te schrijven maar de round stookte iets voordeliger. :) Het comfort was ook in orde.
 

Marcn88

  • #8
Een toestel modulerend aansturen kan goedkoper zijn mits de installatie is ingeregeld is de installatie dit niet zal t met aan uit goedkoper kunnen stoken omdat de ketel meteen naar 100%wil en dus de pomp. ook maximaal (miximaal ingestelde toerental) aanstuurt ipv modulerend
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #9
@ WGB

Stiekem ben ik het wel met je eens.
Modulerende installaties zijn volgens zeggen comfortabeler
Comfort kost in dit geval dan ook vaak meer energie.

Ook ik heb zelf vele malen geprobeerd wat zuiniger is en steeds was de aan/uit thermostaat de winnaar, dit zowel bij goed ingeregelde installatie als in geheel niet ingeregelde installaties.
Ook als vlammetjes maar heel laag branden kost het gas.
 

Namsulk

  • #10
Mijn Nefit Smartline HRC24/CW4 heeft de Moduline 30 als klokthermostaat. Een draak van een bediening. Ik had deze vervangen door een Essent ICY slimme klok. Die kent ook zijn nadelen. Veel gepiep, display wat na oplichten 20 seconden niet afleesbaar is, en moeilijk handmatig aan te passen. Het apparaat moet eraf en aan de computer voor aanpassing voor bijvoorbeeld zomer- of winter tijd. Toen de batterij de geest gaf was ik eigenlijk blij toe. Via marktplaats een goed werkende Honeywell Chronotherm 3 gekocht. Wat een gebruiksgemak! Niks Moduline 30 gedrocht, niks icy smart! Nieuw en smart is niet altijd beter. Terug naar het goede! Simpel aan te sluiten op polen 1 en 2 ipv 3 en 4 van de ketel.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu