Nefit Modulator (fasto) FKT9072C aansluiten

Ketelchrisje

Specialist Verwarming
  • #21
Nee, deze thermostaat is voor de [Nefit]Fasto FC2510, FC 2520, Fc3030 etc bedoeld en gaat niet werken op een ecomline of andere latere serie van welke fabrikant dan ook.
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #22
Nog maals NEE gaat niet werken is dus zoals je zelf al zegt weggegooid geld.
 

Martijndevries

  • #23
Bedankt voor de snelle en duidelijke reactie ketelchrisje! Ik had al op internet gezocht maar kon niet een duidelijk antwoord vinden.

Dan ga ik aankomende week een tweede moduline 30 aanschaffen, deze werkt sowieso en hang ik dan op de slaapkamer en zet tussen de draden een schakelaar die meerdere draden kan schakelen en dan kan ik OF die in de woonkamer gebruiken OF die op de slaapkamer.

In de woonkamer komen dan radiator knoppen die de temparatuur van de lucht meten en naar mate daarvan open, half of dicht gaan. Op de slaapkamer blijft de radiator op 100% open staan. :D
 

Tumkie

  • #24
Gaat ook niet werken ... alles gaat via BUS . Dit is geen aan/uit thermostaat
 

Martijndevries

  • #25
Nee, nee, dat weet ik. Momenteel zit er ook een moduline 30 aan de ketel. Die werkt gewoon naar behoren en voldoet prima.

Als ik nu nog exact zo'n type erbij koopt. Die op de slaapkamer hang en de draden met een schakelaar kan laten schakelen. Dat is het opgelost lijkt mij.

Wel zal ik voor het switchen tussen de thermostaten de cv-ketel even uitschakelen door de stekker uit het stopcontact te halen. Of zou dat overbodig zijn? Kan dat nu met dezelfde snelheid ook wel even vragen nu ik toch een reactie typ. :mrgreen:
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #26
Je kunt op de Ecomline een aan/uit thermostaat en een modulerende tegelijk aansluiten.

De aan/uit kan dan boven hangen, radiatoren beneden dicht en klaar.

De meeste ketels pikken dit niet, maar de Ecomline wel. Maak hier zelf ook gebruik van, tot volle tevredenheid.

2 modulerende thermostaten gaat inderdaad niet werken, ook niet met een schakelaar er tussen.
 

Martijndevries

  • #27
Is dat zo? Heb jij exact hetzelfde type ketel? En heb je deze aan/uit thermostaat dan gewoon op de nummers 1 & 2 aangesloten?

En welke is dat leidend? De aan/uit thermostaat of zet je de woonkamerthermostaat dan gewoon op een lagere temparatuur dan die op de slaapkamer?

Want als dat zou kunnen, zou dat nutuurlijk top zijn! Als je wat meer informatie hoe je dat hebt aangesloten zou dat super zijn!

En als je de modulerende (woonkamer) aan wil hebben, hoe stel je dan de aan/uit thermostaat in?

//edit
waarom gaat twee modulerende thermostaten eigenlijk niet werken? Het is toch OF de ene is aangesloten OF de andere, de ketel ziet geen verschil lijkt mij.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #28
Probeer het eens. Modulerend op 3 en 4, aan/uit op 1 en 2. (of als test, een draadbrugje op 1 en 2)

Is er bij één van beiden warmtevraag, slaat de ketel aan. In mijn geval zie ik zelfs op de modulerende een radiatorsymbooltje verschijnen, als de aan/uit vraagt.

Normaal staat mijn aan/uit op 10 graden, stook ik de houtkachel dan zet ik hem op 18 en de kranen in de kamer dicht. De modulerende vraagt dan niet meer, het is in de kamer al warm door de houtkachel.

2 modulerende thermostaten kan niet, omdat er een uitgebreide communicatie plaatsvindt. Kan alleen als je telkens de stekker van de ketel eruit haalt, maar dat is weer niet goed voor allerlei andere onderdelen. Bovendien raak je eventuele programma's kwijt.
 

Martijndevries

  • #29
TOP!! :prima:

En heb jij nu heul toevallig hetzelfde type als mij? De Nefit Ecomline Economy HRC 23V?

En wat voor type aan/uit thermostaat heb jij dan? En wat voor houtkachel? :denk:

En als ik een draadbrugje er tussen zet, dan slaat de ketel meteen aan? Dat is toch ook wat een aan/uit thermostaat doet?
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #30
Probeer het eens met een draadbrug. Slaat ie aan, dan werkt het.

Type aan/uit is niet belangrijk, ik heb een oude chronotherm 4 omdat die er nog lag.
 

DexterXL

Specialist Verwarming
  • #31
Ligt niet zo zeer aan de type ketel, maar aan je type
stuurautomaat, in principe kunnen alle ketels uit de
Ecomline serie dit allemaal...
 

Bernhard

  • #32
Misschien is dit ook een optie:
- in kamer de thermostaat aan/uit
- een leidingthermostaat op een aanvoerleiding plaatsen.
Een minimale watertemperatuur kan je dan instellen op de aanlegthermostaat. De watertemperatuur kan je wijzigen afhankelijk van de weersomstandigheden.mvgr bernhard
 

Martijndevries

  • #33
Mede door de reactie van Hessie slaap ik inmiddels heerlijk! De moduline zet ik handmatig op 10 graden waardoor hij in de woonkamer niet meer aan gaat.

De kraan van een grote radiator in de woonkamer zet ik een kwart slag open en hierdoor blijft de temperatuur in de woonkamer rond de 15 graden.

De temperatuur wordt heb ik op de aan/uit thermostaat op de slaapkamer ingesteld op 18 graden. Hier staat de radiatorkraan helemaal open zodat de thermostaat de temperatuur kan regelen.

In de badkamer staat de kraan half open waardoor het hier ook lekker is. Zojuist de houtkachel weer aangestoken en met een klein half uurtje is het hier in de woonkamer alweer lekker warm.

De aan/uit thermostaat is van het merk Honeywell en is al een heel oud exemplaar, deze heb ik van een kennis gekregen en werkt nu allemaal super!

Allen bedankt voor de hulp! :D Mochten er nog vragen zijn stel ze dan gerust!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu