Temperatuurinstelling Nefit/Fasto Modulator van slag

Jsteggink

  • #1
Ik heb een Nefit 2510 VR ketel die tot voor kort prima samenwerkte met de Nefit/Fasto modulator met clockmodule (FKT9072C). De ketel is inmiddels 12 jaar oud.

Nu heb ik een probleem. Ik moet de temperatuur minimaal 3 graden hoger zetten dan de werkelijke ruimtetemperatuur en dat lijkt me niet correct.
Ik weet dat ik mbv een schroevendraaier de temperatuurcorrectie kan verstellen met stapjes van 1 graad maar dat heb ik enkele jaren geleden al gedaan met een andere modulator en dat werkte zo slecht dat ik een tweedehandse andere modulator moest kopen.

Dit is dus de tweede modulator met hetzelfde manco.
Vraag: is dit probleem herkenbaar en zo ja hebben jullie een andere oplossing voor mij zonder dat ik de temperatuurcorrectie moet gebruiken?
bedankt
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #2
Als de temperatuur die gewenst wordt wel constant is op dat hogere instel niveau met een lagere werkelijke temperatuur, dan zou ik er niets aan doen en het zo laten tot die het echt opgeeft.

De modulator blinkt helaas niet uit in goede werking en soms help het de potmeter van de temperatuur instelling in te spuiten met contact verbeteraar en flink wat keren van hoger naar en lager te draaien en omgekeerd.

Vr Gr en succes ermee
 

Jsteggink

  • #3
Bedankt voor de tip,
ik ga het proberen.
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #4
Mooiste is een aan/uit thermostaat.

Aansluiting therm draad links onder de ketel omzetten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu