Probleem met Nefit modulator en klokmodule

Cjboer

  • #1
Goedenavond,

Sinds november 1998 ben ik in het bezit van een Nefit 2520 VR combi ketel. Tot nu toe zonder problemen. Een prima toestel dus.

Bij de Nefit zit een klokthermostaat . de Nefit Modulator met clockmodule.

Nu is het display van de klokmodule soms erg vaag en bijna niet meer leesbaar. Ook blijft de tijd dan staan op bijv. 17.30 uur. Verder lukt het programmeren dan ook niet

Ik heb de klokmodule gereset door op alle 5 knoppen te drukken, waarna een test wordt uitgevoerd. Ongeveer een dag is het display dan weer goed. Daarna doen de problemen zich weer voor.

Er zit een batterijtje in, maar volgens mij is dat bedoeld voor een backup van de instellingen bij een stroom storing. De klokmodule wordt rechtstreeks gevoed door de ketel net zoals de thermostaat. De thermostaat werkt overigens wel goed.

Heeft iemand een oplossing voor dit probleem met de klokmodule?


Met vriendelijke groeten,

Kees Boer
Schiermonnikoog
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #2
Of de klokmodule is defect, OF de klokmodule krijgt te weinig spanning van de print (dan is deze dus defect). Dat is vanaf de PC niet te zien.

In je eiegen andere toppic "Storing aan Nefit 2520S" zeg je dat de ketel waarschijnlijk wordt vervangen. Als dat zo is, dan zal de kamerthermostaat (incl klokmodule) ook vervangen gaan worden.

Zo ben je direct van 2 problemen af.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu