Nefit Ecomline HR CW4 met storingsmelding 2

-Toine-

  • #1
Hallo,mijn cv ketel (Nefit Ecomline) die dateert uit 1997 geeft soms een storingsmelding 2. Als ik de verwarming hoger zet hoor ik een tikkend geluid, slaat de ketel vervolgens even aan en vervolgens weer uit. Dat gaat zo een paar keer en vervolgens weigert-ie definitief dienst. Ik los dit probleem dan op door er even de stekker uit te trekken en vervolgens weer aan te zetten. En dan gaat de ketel gewoon aan en werkt
de verwarming weer. De ketel blijft wel steeds warm water geven.
Wat is hier aan de hand?
 

Marcn88

  • #2
Driewegklep vast zitten op ww stand, slechte pomp
Defecte sensor lucht in cv systeem
 

Auto-Geen

  • #3
Te weinig flow in het cv circuit. Een radiator meer of verder open.
 

-Toine-

  • #4
Dank voor jullie reacties. Ik heb intussen alle radiatoren open gehad en voor alle zekerheid de ketel nog bijgevuld. Dat loste niets op. Ik heb ook nog een andere motor op de driewegklep geprobeerd.De driewegklep zit ook niet echt vast. Dat loste ook niets op. Ik zie nu ook geen foutmelding meer maar de cv werkt nog niet. Wat vreemd is, is dat de cv wel gaat werken als ik de testschakelaar gebruik. Dan verwarmt -ie wel en zie ik de handel van de de motor van de driewegklep
naar me toe (naar voren) komen.Kennelijk is dat de cv stand. Als ik de testschakelaar vervolgens weer op nul zet en zelf via de thermostaat de cv aan de praat probeer te krijgen gebeurt er niets en staat de handel van de motor in de achterste stand (voor de boiler).De handel komt dan niet naar voren zoals bij het gebruik van de testschakelaar. Waarom doet dat ding (motor/driewegklep)'t wel bij gebruik van de testschakelaar maar niet bij normale bediening?
 

Marcn88

  • #5
Waarschijnlijk boilersensor defect, deze kunt u doormeten op weerstand even de stekkerverbinding losnemen.
De weerstandswaardes staan in de installatiehandleiding
 

-Toine-

  • #6
Hallo Marc, ik zie wel een aanvoer- en een retoursensor in de handleiding. En onderuit de boiler hangt ook een snoer waaraan kennelijk een sensor is bevestigd die je met een stalen pin kunt verwijderen. Bedoel je die?

Toine
 

-Toine-

  • #7
Hoi Marc, ik heb nog even wat gegoogled en een onderdelensite bezocht. Heb nu de tapsensor vervangen, wat jij de boilersensor noemt denk ik. En hij werkt weer, zowel de cv als warm water.Toevallig heb ik vorige week een complete ketel gekocht voor reserveonderdelen, voor €60. Dus daaruit heb ik de tapsensor gehaald.
Bedankt voor de tip!!

Groeten,
Toine
 

Marcn88

  • #8
:prima: :prima:
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu