Natte kruipruimte: wat moet ik doen om vloer te isoleren

Ashuis

  • #1
Hallo,

Zojuist hebben we de vloer op de begane grond open gemaakt.
De bedoeling was om de onderkant van de vloer te isoleren met Nopppisol Super en op de zandbodem bodemfolie van Tonzon.
Helaas had ik er niet bij nagedacht dat de regen met bakken tegelijk in de kruipruimte komt door het ventilatierooster.
In mijn herinnering was die kruipruimte droog en het zand ook. Nu ziet het zand er schimmelig uit. En ik denk dat bodemfolie nu ook niet zoveel zin heeft omdat het toch bij iedere regenbui weer nat wordt. De regen kan die niet meer de bodem intrekken.
Daarbij komt dat in een aangrenzende vertrekken het zand ook vochtig is en er van die witte schimmel groeit. Ik weet 100% zeker dat dit jaren geleden niet het geval was. Hoe kan dit???

Waar mijn vraag eigenlijk over gaat. Er is weinig ruimte onder de vloer. Isoleren onder de vloer is dus een hell of a job. Blijft m.i. alleen (licht) isoleren vanaf boven. In de serre is een plankenvloer over de originele houten vloer gelegd. Tussen deze twee vloeren wil ik nu graag een isolatielaag stoppen. Wat is hiervoor de beste oplossing? De vloer kan wel wat hoger worden, we hebben geen problemen met deuren (openslaande deuren en schuifdeuren).

En hoe kunnen we de originele houten plankenvloer in de andere vertrekken (ensuite kamers) het beste isoleren? Ook daar is de kruipruimte beperkt, maar ik heb wel onder de vloer gewerkt, dus het is mogelijk, maar niet erg handig, je hebt een beperkte bewegingsruimte.

Graag advies, want ik weet werkelijk niet meer wat te beginnen.
Alvast hartelijk dank voor een reactie.

Vriendelijke groet,
Astrid
 

MvanV

  • #2
Pas de roosters aan zodat het niet meer inregent, buiten een ding met een kapje, of anders binnen zorgen dat de lucht met een bochtje omhoog naar binnen moet.
 

Remsey

  • #3
Gebruik estrich elementen dat zijn twee lagen fermacell plaat met een glaswol laag 1 cm. Deze nivelleert, dempt en isoleert maar je komt 3 cm hoger met je vloer.Even googlen op estrichelementen.

Je lijmt en schroeft ze in elkaar maar het ligt los op de vloer. (zwevend)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu