Nat zolderraam vervangen?

Navigare Necesse Est

  • #1
Hallo,

Ik heb een nat zolderraam van 60 bij 80 cm met dubbelglas (zit in verticale zijmuur van ons huis). Behalve de meest voor de hand liggende antwoorden van de luchtvochtigheid naar beneden brengen vroeg ik mij af of iemand een alternatief had aangezien er nu een slaapplaats onder komt en ik er later niet meer goed bij kan. Ik heb aan de volgend opties gedacht:
1) Het hele raam te vervangen voor een kunststof exemplaar met de hoop dat dit glas beter geïsoleerd is dan ben ik ook van het buiten schilderen af. Maar dit is op dit moment te duur voor mij.
2) Ander glas (drie lagen?) met hogere isolatie waarde maar ook dit zal wel vrij prijzig zijn om te laten monteren.
3) Gewoon het glas weghalen (als dat lukt op een ladder 8 meter hoog :)) en dan een hardhouten plaat er tegen en eentje aan de andere kant. Ik hoef er namelijk niet door heen te kijken. Wat moet je dan er tussen stoppen om te voorkomen dat er geen condens tussen de platen ontstaat.
4) Een andere variant op 3) vindt ik het goedkoopst en makkelijkst zodat ik niet buiten op een ladder hoef: Het glas laten zitten en aan de andere kant kant van het kozijn een plaat hout bevestigen. Mijn vraag is dan wat moet je tussen dat hout en het glas zetten (5 cm ongeveer) om te voorkomen dat je vocht hier tussen krijgt en het gaat rotten.

Ik hoop dat ik voldoende info heb gegeven zodat iemand goede raad kan geven. Alvast bedankt!
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Als die slaapplaats hebt gemaakt verwacht je dan niet dat de temperatuur daar naar beneden zal gaan. Dit heeft ook effect op het dauwpunt.
 

Navigare Necesse Est

  • #3
Nee, de omstandigheden (temperatuur/ventilatie) van nu zullen helaas hetzelfde blijven en zijn moeilijk te veranderen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu