Nachttemperatuur daalt dramatisch ondanks instelling van 16c

Jmd1983

  • #1
Goedemorgen allemaal,

Wij hebben in onze woning (hoekwoning, 3 verdiepingen, redelijke isolatie) een Remeha Avanta CW5 ketel in combinatie met een draadloze Honeywell Chronotherm CMT927RF.

Onze thermostaat is via het weekprogramma vast ingesteld en we hebben nooit problemen met de temperatuur (het werkt al een jaar of 3 op deze manier). Enkele dagen geleden vond ik het echter behoorlijk koud boven (de themostaat staat beneden in de woonkamer) maar hier staan 's nachts de radiatoren dicht dus ik vond het niet vreemd. Echter bleek het in de woonkamer maar 14 graden te zijn. De thermostaat staat ingesteld voor een nachttemperatuur van 16 graden dus ik begreep niet hoe dit kon. Ik heb de nachttemperatuur tijdelijk iets warmer ingesteld (ik weet het aan de onverwacht koude temperaturen) op 17 graden maar vanochtend kwam ik in een kamer van 12 graden. Volgens het schema moest de temperatuur al vanaf half 7 op 20 graden zijn. Ik kwam om kwart voor 8 beneden.

Het is inmiddels 19 graden in de woonkamer (er staat een zonnetje op de ramen en de oven is aan) dus het warmt wel op. Overdag zakt de temperatuur ook niet zo drastisch.

Wie kan mij helpen om het probleem met de nachttemperatuur op te lossen? Doe ik iets verkeerd? Zit er een fout in de ketel of in de thermostaat? Ik snap er niks van. En ik heb het behoorlijk koud!

Alvast bedankt voor enig advies.
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #2
Batterijen leeg?
 

DexterXL

Specialist Verwarming
  • #3
Nou zijn de CMT927 niet de best ontwikkelde thermostaten
van Honeywell, en willen nog wel eens weigeren of gekke
dingen doen, maar lees idd niks over het vervangen van de
batterijen, en na 3 jaar zou dat zeker wel eens mogen,
kan dan nog net genoeg in zitten om het display te laten
werken, maar niet genoeg kracht elke keer om draadloos
de ketel aan te sturen
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #4
Jmd1983 schreef:
Enkele dagen geleden vond ik het echter behoorlijk koud boven (de themostaat staat beneden in de woonkamer) maar hier staan 's nachts de radiatoren dicht dus ik vond het niet vreemd. Echter bleek het in de woonkamer maar 14 graden te

Alvast bedankt voor enig advies.
Misschien een idee om de radiatoren open te zetten???
Ik snap niet waarom je deze s'nachts dicht draaid???
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #5
Dan blijft de rest van het huis normaliter op temp.
 

Jmd1983

  • #6
Bedankt voor de suggesties.

Wat betreft de batterijen, die heb ik voor de zekerheid meteen vervangen vandaag. Ik snap alleen niet hoe de thermostaat overdag dan wel de ketel aan kan sturen. Met lege batterijen zou dat toch ook niet lukken?

De radiatoren op de tussenverdieping, waar wij slapen, zijn 's nachts dicht omdat wij met een raam open slapen en het graag koud hebben in de slaapkamer. De rest van het huis (bovenverdieping en benedenverdieping) houd ik wel graag op temperatuur, ook 's nachts.

Hoe zou ik dit dan het beste aan kunnen pakken?

Gisteravond heb ik, nadat de thermostaat via het programma om 21.30 u op 17 graden was gegaan, de thermostaat handmatig op 17,5 graden gezet. Deze instelling blijft geldig tot de nieuwe fase van het programma in gaat en automatisch terugschakelt naar de programmering. Vanochtend was het prima op temperatuur beneden. Ik snap er dus helemaal niks meer van.
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #7
Ik had verkeerd gelezen, begreep dat alle radiatoren dicht stonden :mrgreen:

Als de kth op de klok staat en u komt smorgens beneden in een koud huis, geeft de thermostaat dan ook een vlammetje aan in het display ten teken dat er wel warmte vraag is?
 

Fwalraven

  • #8
Alle ramen wel dicht?

Ik woon in een oude woning, isolatie alleen dubbel glas, onderverdieping.

Woonkamer op het noorden, temperatuur zakt nu tot rond de 17 graden.

Bij U zakt de temperatuur naar 12 graden, schrijft u.
Vreemd.
 

DexterXL

Specialist Verwarming
  • #9
Ik zou het programma of volledig resetten, of toch nog een
keer goed doorlopen of er echt niet wat fout zit.
Want bij handmatig gebruik werkt hij dus wel goed....
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu