Na-isoleren PIR platen

JeroenDi2

  • #1
Binnenkort ga ik de zolder na-isoleren, ik wil hier een speelkamer van maken. Op dit moment bestaat de isolatie uit 5 cm steenwol, afgewerkt met gipsplaten (zolder is niet actief verwarmd). Ons huis (155m2 jaren '30 woning) verbruikt relatief weinig energie (800m2 gas laatste afrekening april-april). Mijn doel is om dit met minimaal 50m2 te verlagen, een goede inschatting van een bezuiniging vind ik derhalve lastig om te maken. Wellicht heeft iemand een goed idee?
Mijn plan is, om de huidige isolatie te laten zitten, mede omdat dit een mooi glad vlak is voor verdere bewerking. Op dit moment zit er ook geen vochtscherm, en bij het weghalen van 1 gedeelte tbv een dakraam heb ik ook geen vocht kunnen vinden. Tegen de gipsplaten wil ik 4 cm PIR platen plaatsen (Met deze dikte kan ik net onder een dwarsbalk door (afstand varieert van 5,5 - 8 mm) en houd ik voldoende loopruimte over).
Om de PIR platen vast te zetten, tot de gipsplaten gemonteerd zijn, kan volgens mij op 2 manieren.
1. met lijmkit
2. met dakschroeven

Met lijmkit lijkt mij erg makkelijk, maar ik vraag mij af, of dit instant voldoende kleefkracht heeft en niet gaat zakken, hoe denken jullie hierover?
 

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
  • #2
Even uit mijn hoofd, 5 cm steenwol ongeveer rd 1,2. 4 cm PIR rd ongeveer 2. daken die ze tegenwoordig bouwen hebben een rc van bijna 7. Ik zou het meteen goed proberen te doen.... Kans dat je er anders over een paar jaar spijt van krijgt.
 
  • Like
Waarderingen: NNG2RH

JeroenDi2

  • #3
Ik begrijp je reactie, op dit moment zitten wij al op een erg laag verbruik, een dikkere isolatie betekent dat ik de ruimte niet meer als leefruimte kan gebruiken, doordat het plafond te laag wordt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu