Na-isoleren authentiek plafond

Groenegrommer

  • #1
Het plafond in de voorkamer heeft een ornament dat als ik het plafond van beneden af wil isoleren, verloren zal gaan. Van bovenaf isoleren is ook een slechte een optie, omdat ik dan kamers half moet gaan slopen (bedstedes). Is er een mogelijkheid om bijv. PS korreltjes of verpakkings-chips ertussen te laten lopen, of is er een ander beter brandwerend materiaal?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Waarom wilt u dit plafond isoleren ?
 

Groenegrommer

  • #3
Op de bovenverdieping leven we eigenlijk niet en willen we ook niet verwarmen. Verder is het een oud huis, bouwjaar eind negentiende eeuw, wat verder ongeïsoleerd is. Met de huidige energieprijzen wordt je zonder isolatie flink afgestraft. Vandaar dat er geïsoleerde voorzetwanden zijn geplaatst en vloerisolatie is toegepast. Nu boven nog.
 

Willem.S

Specialist Hout/Bouw
  • #4
Een of meer vloerdelen weghalen, en daar polystireen korrels instorten. Hierna met iets dat blaast (ventilator elec.verfbrander etc) de korrels verder verplaatsen naar achter.

Haal je die zakken bij een bouwmarkt, ben je vrij duur uit.
Bij een bouwmaterialenhandel kan je zakken van 330 ltr bestellen.
 

Groenegrommer

  • #5
Dank, ik had zoiets ook al bedacht. Ik vroeg mij meer af of er een alternatief is voor polystyreen, omdat dat in geval van brand vervelende bijwerkingen heeft.
 

Pepjo

  • #6
Jawel, dan kom je in de bio-bouwstoffenhoek uit : wolvlokken, vlas en papiervlokken.

Een en ander is dan wel tegen brand behandeld.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #7
Eventueel zou je ook fermaculiet korrels kunnen gebruiken.
Deze hebben een zeer brandwerende funktie.
 

Willem.S

Specialist Hout/Bouw
  • #8
Polystireen is tegenwoordig (verplicht) met SE keur.
Dit betekend dat het vlamdovend is.

w
 

Isotechniek

  • #9
Hallo,

Er zijn diverse mogelijkheden om het plafond te vullen. De makkelijkste optie is met ps-korrels, omdat hiervoor vulgaten nodig zijn van 22 mm. Gezien de binnensituatie is het niet nodig om deze korrels te verlijmen zoals dat in een spouwmuur wel gaat. De tweede mogelijkheid is om warmcel (cellulose) isolatie in te blazen. Echter heb je hiervoor gaten met een diameter van 100mm nodig. Losse eps korrels krijg je niet zomaar in een dergelijke contructie, en eps chips is geen optie omdat je dan enorm veel gaten moet maken om het materiaal te verdelen.

Groet en succes gewenst,

Wim
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu