Garage plafond isoleren

TimH1275

  • #1
Hallo,

Ik zou graag het plafond van mijn garage isoleren. Dat zijn houtcementwolplaten (zie foto) aan de buitenkant ligt er dakleer op.
IMG_5228.jpeg

Nou zei iemand in een eerdere post over dit plafond dat ik moest uitkijken met isoleren ivm vocht. Ik heb nog steenwol liggen en zou dit graag hergebruiken. Is het dan gewoon een kwestie van klimaatfolie aan de binnenkant er tegen maken? Hebben jullie hier adviezen over? De afwerking wordt gedaan met gipsplaten.

alvast bedankt
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Wordt de garage nog als garage gebruikt of wordt deze nu verwarmd? Hoe oud is de dakbedekking?
 

TimH1275

  • #3
Hij wordt soms verwarmd, er hangt wel een radiator. Ik weet niet hoe oude dakbedekking precies is. Het huis is in 1983 gebouwd. Het is bitumen wat op de garage ligt.
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #4
Steenwol met klimaatfolie is prima.
Isolatiewaarde zou mogelijk wat hoger mogen, maar dat is weer afhankelijk van hoe veel je gaat verwarmen. Als je toch niet of zeer weinig gaat verwarmen dat de vochtigheid in de gaten houden en eventueel extra ventileren.
 

Charel

  • #5
Ik ben het eens met bovenstaande.
Moest echter de huidige dakbedekking aan vernieuwing toe zijn dan zou ik overwegen om isolatie aan te brengen boven op de bestaande dakbedekking om dan een nieuwe dakdichting te voorzien boven die isolatie.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #6
Als de dakbedekking sinds de bouw niet is vervangen is het twee vliegen in één klap.
 

TimH1275

  • #7
Ja alleen heb ik nog isolatie materiaal / gipsplaten liggen en willen we nog niet perse de dakbedekking vervangen. Moeten er nog ruimtes gelaten worden tussen de isolatie en het plafond of de gipsplaten ivm ventilatie of mag dit tegen elkaar? En moet er tussen het plafond en het isolatie ook nog een ander type folie?
 

Charel

  • #8
De tussenruimtes volledig vullen met isolatie en aan de onderkant van de isolatie, tussen plafond en isolatie breng je een klimaatfolie aan.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu