Muurverf barst op glasvliesbehang

Ajboom

  • #1
Hallo iedereen,

Ik heb vandaag de muren geverfd met muurverf van een eigen merk bouwmarkt op onbewerkte glasvlies. Nu de muurverf opdroogt zie allemaal barsten (lijkt op een zoutvlakte in het klein) Ik gelezen op het forum dat dit niet de goede muurverf is geweest. Ik vind nergens een manier om het te verbeteren. Kun je de muurverf ook van de glasvlies halen zonder dat je het beschadigt? Heeft iemand een goed idee?
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Nee. Dat is niet mogelijk.

Herhaalde malen heb ik al gewaarschuwd dat dit fout gaat: gewone latex, en dan met name bouwmarktspul, is niet geschikt om onbewerkt glasvezel te sauzen, al blijven sommigen stug volhouden dat dit best kan.

Helaas bent u het zoveelste praktijk bewijs: gewone latex gaat craqueleren op onbewerkt, maar ook op veel bewerkt glasvezel.

Neem altijd een A-merk (schrob)vaste muurverf- want u wilt niet alleen een fraai resultaat, maar u wilt het ook goed schoon kunnen houden- in een zijdeglans uitvoering.

We hebben in de praktijk in zo'n geval de proef op de som genomen en over een dergelijke geschrubde ondergrond een gerenomeerd merk zijdeglans ( speciaal ontwikkeld voor glasvezel ) muurverf aangebracht: acceptabel, maar niet in verhouding tot dit product over onbehandeld glasvezel: subliem.
 

renehi

  • #3
Goedkoop is meestal duurkoop. Maar is de lijm wel goed gedroogd. Duurt meestal wel een paar dagen, vooral als de ruimt koud is. Soms wil een 2 of een 3e laag latex ook nog wel helpen.
 

@juwel120

  • #4
Hier geen nut meer , maar een Tip voor anderen,maak altijd een proef stukje op een onopvallend plekje,en kijk wat de verf doet.
 

renehi

  • #5
Bij mij helpt / hielp het wel. In onze woonkamer zit het nu 2 jaar strak op de wanden zonder craqueleren.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #6
Dan bent u 1 van weinige gelukkigen. Maar het gaat er nu even om een advies te geven hoe teleurstellingen te voorkomen.

Je kunt een paar dagen wachten en dan 2 of 3 lagen latex aanbrengen met de grote kans dat het mis gaat, of je kunt op sure gaan en de volgende dag met 1 laag schrobvast zijdeglans wat speciaal is gemaakt voor glasvezel het werk perfect af hebben. Het is een keuze.
 

renehi

  • #7
U hebt helemaal gelijk, zoals ik als schreef goedkoop is duurkoop.
In mijn geval had ik niet het goedkoopste van de bouwmarkt maar het duurste huismerk-produkt van de duitse bouwmarkt die in nederland opereert. Dit product is qua prijs een beetje goedkoper dan de A-producten die daar te koop zijn. Als ik dan gul ben geweest met het narollen van glasweefsellijm dan wil de latex weleens bij de 1e laag latex gaan barsten. Bij de (altijd verplichte) 2e laag is dat voorbij. Ook weleens met goedkope mengkleur in deze latex gewerkt, dan had ik minstens 3 lagen tex. nodig. Ik kan me voorstellen als je een latex koopt van het merk Budget oid., dat het een groot fiasco wordt.
 

Ajboom

  • #8
Bedankt voor het advies
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu