Muurverf (Sikkens Alphacryl Pure Mat SF) droogt afzichtelijk op

Jeroenvandepol

  • #1
Hoi allen,

Ik heb een vraag voor de schilders onder ons (hopelijk dat Kees de Schilder ook in de lucht is); ik heb mijn huiskamer met Sikkens Alphacryl Pure Mat SF van de vakhandel gedaan, heerlijke muurverf om mee te werken. We hebben gladde muren gestuct, voorgestreken en 2x gesaust. Ziet er dan ook prachtig uit.
Onze tv hoek met open haard wilden we achteraf in een andere kleur doen, ik had nog Flexa monodek staan (waar ik best vaak prima mee heb kunnen sauzen) en een rollertje gebruikt die me niet zo'n glad resultaat gaf als dat ik in gedachten had. Ik heb het met een fijn schuurpapiertje weer wat glad gemaakt (niet door de sauslaag of ondergrond heen) en online bij verf.nl Sikkens Alphacryl Pure Mat SF besteld en de fijnste roller bij de vakhandel gehaald.
Daar waar de Sikkens de rest van de kamer perfect vloeide, is het resultaat is verschrikkelijk. De muurverf lijkt gewoon letterlijk te blijven staan en is stroperig ondanks dat ik vlot doorwerk en nat in nat werk, de temperatuur binnen in de kamer is 21 graden. Ik snap er compleet niks van en twijfel of ik uberhaupt wel Sikkens geleverd heb gekregen. Ik heb heel wat kamers gesaust maar dit heb ik nooit eerder gehad, zelfs niet met allerlei Flexa's, het lijkt wel structuurverf. Doe ik wat verkeerd? Ik zal er niet aan ontkomen om dit glad te schuren vrees ik.

Zie bestanden, de grijze is de kleur zoals hij hoort, de witte spreekt voor zich...

IMG_4151.jpg IMG_4152.jpg
 

Jeroenvandepol

  • #2
Ik vermoed bij nader inzien dat de verf toch wat verdund had moeten worden.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu