Prijs muurverf

willem944

  • #1
Vandaag bij een bouwmarkt een liter zijdematte muurverf op kleur laten maken. Is lang geleden dat we met muurverf aan de gang zijn geweest en schrok (dus) van de prijs: €27,50. Of is dat een normale prijs? Was van een groot merk, niet de 'huisverf'van de bouwmarkt. Ging natuurlijk maar om 1 liter.
Ben benieuwd,
Groeten,
Willem
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #2
Helaas praten er op dit forum niet over prijzen. Maar alle bouwmaterialen zijn duur geworden, ook verf.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #3
En google geeft ook prijzen.
 

willem944

  • #4
Nou, dankzij Rola ben ik er uit. Redelijk normale prijs. Ik kad al expres geen merk verf en naam bouwmarkt genoemd in de veronderstelling dat er antwoorden zouden komen in de trant van 'redelijk', 'pittig' of 'duur'. 't Was gewoon een kwestie van 15 jaar geleden voor het laatst muurverf te hebben gekocht.:lol:
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #5
De prijzen van verf worden door verf fabrikanten gemiddeld 2x per jaar 6% verhoogd. De dooddoener: grondstoffen worden duurder. Eerst slokte China een groot deel van de grondstoffen op. Maar nu blijken (afgelopen 3 maanden weer gemiddeld 7 %) vrijwel alle grondstoffen uit Oekraïne te komen (?) En ja, u begrijpt... Daar komt natuurlijk een eind aan. Een te duur product. zal niet meer verkopen, ook al heeft men het nodig.
 

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
  • #6
Wees maar blij dat je alleen een pot verf nodig hebt en niet tegen de huidige prijzen van bouwmaterialen een heel huis moet bouwen.
 
  • Like
Waarderingen: BertPleizier

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #7
Achja het lijkt wel of alles uit de Oekraïne komt tegenwoordig.
Ik denk dat de fabrikanten dit ook gebruiken om de prijs lekker omhoog te brengen.
 

ADDave

  • #8
Wij beginnen het nu te merken op de zaak. Aanvragen in de utiliteitsbouw lopen terug, omdat opdrachtgevers de idioot hoge prijzen niet meer willen of kunnen betalen.

Ben bang dat de bouwwereld op gegeven moment een aardige klap te verduren krijgt, misschien nog wel erger dan tijdens de financiële crisis van een aantal jaar geleden. Er is nu al amper goed personeel te vinden en dat zal dan alleen nog maar erger worden.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu