Muurtje 60cm plaatsen

LVW14

  • #1
Ik wil graag een muurtje plaatsen naast onze koelkast van 60cm breed. Dit om toch enige afscheiding te creëren tussen onze eettafel en keuken die direct tegen de zijkant van de koelkast aan staat.

Nu ben ik een erg beginnende klusser en heb geen ervaring met gipsplaten. Het lijkt enigsinds eenvoudig, een houten frame maken en daar tegen gipsplaten plaatsen en mooi afwerken (even kort door de bocht). Alleen waar ik tegen aanloop is dat gisplaten precies 60cm zijn en rond op schuin aflopen bij de uiteinden. Terwijl ik maar 1 gipsplaat per kant van de muur nodig heb en dus geen schuine of ronde hoek wil…

Iemand enig idee wat handig is? Hoe kan ik de gipsplaat plaatsen of afwerken dat het gewoon twee mooie rechte hoeken geeft?
 

Impie

Vaste Beantwoorder
  • #2
Buitenhoeken van gipsplaten zijn erg fragiel en hebben daarom eigenlijk altijd een hoekprofiel nodig. Die afgeschuinde kant is daar ook voor bedoeld. Je moet dus gewoon de AK-gipsplaten gebruiken en op de hoeken een profiel plaatsen met een dikte van ongeveer de diepte van de afronding. Daarop kun je vervolgens afreien met je vuller voor een vlak geheel.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #3
U plaatst geen muur maar een gipsplaten wand. Geen idee of dit wandje van vloer tot plafond loopt. Is dit zo dan kunt u gewoon RK platen gebruiken. Maak het frame en breng de gipsplaten aan. Hou rekening met de dikte van de plaat (9.5 mm) en maak het frame 600 -9.5 mm breed. De muur moet wel 100% waterpas staan! Zo kan er ook op de kopse zijde van het frame een strook gipsplaat aangebracht worden. Na het schilderen zet u aluminium ( gematteerde Essentials grijze) hoekprofielen over de hoeken met Hitack kit. 15 x15 moet voldoende zijn.
Zo heeft u strakke vierkante hoeken die stootvast zijn en hoeft er geen stukwerk toegepast te worden zoals bij AK platen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu