Gestucte muren droog, oude contactdozen niet, kan verven?

Ic3

  • #1
De stuccer is inmiddels twee á drie weken klaar met stuccen. Alles is droog en egaal, op twee plaatsen na waar ooit wandcontactdozen zaten (die dus véél dikker gevuld zijn). Dit laten drogen kan volgens mij nog wel weken duren. Kan ik die kleine stukken gewoon ook sauzen of moet ik écht wachten tot álles droog is? Latex is van een "duurder" merk uit de verfspeciaalzaak en volgens de verpakking "vochtregulerend". De voorstrijk idem dito.

Mocht wachten de enige optie zijn, heb ik dan nog opties om het droogproces van deze kleine stukken te versnellen? Alles staat overdag al weken tegen elkaar open. 's Avonds alles dicht en verwarmen we tot 20 graden en doen bouwdrogers en blowers hun werk.

Wellicht een alternatief om de "natte" stopcontacten open te laten en dan later even bij te verven met latex. Weet alleen niet of dat mooi wordt.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Dat alles wit en droog lijkt, wil niet zeggen dat het ook droog is.
Meten is weten.

Als er noch vocht inzit, krijg je schimmelplekken op de muur, en zal de verf weer loskomen.
 

Ic3

  • #3
De muren zijn tussen de 0,8 en 1.5% afhankelijk van de gesmeerde dikte. De contactdozen zitten op 4%.

Schilderen zou onder de 2% moeten kunnen. Maar waar de dozen zaten dus niet. Kan het vocht van de dozen, pak weg 10*10cm, voldoende wegtrekken omdat de omliggende 250m2 wel droog genoeg is?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu