Muren verven

Misterbont

  • #1
Gisteren begonnen om de muren te verven, echter lijkt het nu alsof er veel puntjes/gaatjes onstaan zijn in de muur. Wat kan hier de oorzaak van zijn?

 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Zaten er stukjes stucwerk aan de roller?
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #3
Dit lijken wel opengeknapte luchtbelletjes in het stucwerk. Als je tijdens het stukadoren te lang op een zelfde plek blijft poetsen met spackmes of te vroeg begint aan je vervolg stappen krijg je luchtbelletjes in het stucwerk. Die hadden na enige droging moeten zijn weg gestoken achterkant spackmes en met finisher weer moet worden dicht gepleisterd. Hebben jullie voor het schilderen geschuurd? Toen iets tegen gekomen?
 

Misterbont

  • #4
We hebben nooit wat aan de muren gedaan in huis, ze waren zo opgeleverd 30 jaar geleden. De muren zelf waren redelijk glad nadat het behang eraf is gehaald. Vervolgens kwam er wat poeder vrij tijdens het schuren. Daarna voorstrijk op de muren gedaan ondat ze wat vocht aantrokken en vervolgens gewit.
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #5
Ahh oké. Dan zal het toen het zelfde zijn geweest alleen waren die blaasjes niet zo erg ivm behangklaar. Alle onevenheden die je nu tegen komt hebben er ook al in gezeten voor het schilderen. Ieder krasje of putje word geaccentueerd door het schilderen. Kan geen andere oorzaak bedenken. Kortom een muur moet perfect zijn wanneer je mooi schilderwerk wilt hebben. Muur nogmaals na lopen alles vullen en schuren en nogmaals schilderen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu