Muren toilet stucen en diepteverschil

truusdemier

  • #1
Ik heb de 30 jaar oude tegels in mijn toilet verwijderd. Oud huis, dus niet al te grote ruimte (nog geen m2).Ik wil achter het toilet tegelen tot 1,20m of zoiets (tot waar je nu een scheidslijn ziet) en daarboven en de volledige zijwanden stucen. Daarvoor zullen wat gaten opgevuld moeten worden.

De vorige tegels waren tot het plafond aangebracht, maar aan de twee verschillende lagen op de muur te zien heeft er al eerder een tegellaag tot ca 1.20 opgezeten.

Het verschil in diepte tussen de bovenste en onderste helft van de muur is best groot, ongeveer een cm. Wat kan ik gebruiken (roodband, geelband?) en hoe kan ik dit het beste aanpakken? Kan ik de muren in zijn geheel ineens stucen? Of moet ik juist eerst de bovenste helft doen tot de dikte van de onderste helft en dan in zijn geheel nog een keer? Of kan ik beter accepteren dat er een diepteverschil is en de overgang proberen netjes af te werken met een strip ofzo? Is er voorstrijk nodig?

Graag wat tips :?:

78AA5B61-F2DF-4BBB-B98A-2CCD12C9556D.jpeg E86D1439-F08A-45CE-8A89-520E9ACDA277.jpeg
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Gebruik MP75 om te stuken, die kun je wat langer verwerken.
De muren in zijn geheel in 1 keer stuken.
Die 1 cm dikte verschil vang je gewoon op met het nieuwe stukwerk, zodat je een geheel vlakke muur krijgt.
Wel eerst even voorstrijken met stukprimer (geel)
 

truusdemier

  • #3
Dank je Peter! Ik zag net dat ik wel heel ruim schatte met mijn cm verschil :roll:, het zal variëren van 5-8mm, dus dan moet het zeker lukken.
Zin in, wat zal het opknappen!
 

truusdemier

  • #4
Oh, ik lees dat MP75 voornamelijk machinaal gebruikt wordt. Het gaat om zo’n 6m2 en het moet met de hand. Is er dan een goed alternatief wat ik bij de plaatselijke bouwmarkt in kleine hoeveelheid kan kopen?
 

robdeb

  • #5
MP75 kun je prima met de hand verwerken, geen probleem
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #6
Stukadoors gebruiken het ook gewoon met de hand aangemaakt.
Wel een mixer gebruiken, maar dat geld voor alle gips stuk producten.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu