Muffe lucht op zolder/schimmel

Veenboer

  • #1
Ons huis heeft een zolder te bereiken met een vlizo trap he dakplaten zijn vooral als de herfst begint dus buiten kouder is dan 8 graden aan de binnen vochtig.
Het zijn opstalplaten van 8cm dik opgebouwd als volgt 3 mm dik spaanplaat aan binnezijde dan 7 cm tempex en weer 3mm spaanplaat aan buitenzijde groenkleurig de platen zijn 1.20 breed en vooral bij de verstevings balk binnen in de plaat condenseerd het erg.
Ook al ventilatie dakpannen aangebracht met aan binnenzijde roosters en de vlizotrap open ongeveer met een spleet van 10 cm.
Nu is de vraag als ik de platen aan de binnenzijde verf zal dat helpen of is er een andere oplossing.Alles wat je van zolder haalt reukt muf.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Volgens mij ligt er een ander merk op je dak als de boven/buitenkant groen is.

Vlizo trap sluiten. Zo voorkom je dat er warme lucht naar de zolder kan trekken.

Hoeveel oppervlakte heeft de ventilatie die je hebt aangebracht?
 

Veenboer

  • #3
Wat voor merk platen het is dat zegt mij niks vlizotrap ook tijden dicht gehad dan blijft alles bij het oude dus het zelfde probleem blijf en ventilatie pannen kruislings aangebracht zodat je een lucht stroming krijgt de ventilatie openingen zijn 15 bij 15 cm met een schuifrooster ervoor.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Het is niet juist, vind ik, een merknaam te noemen bij problemen als het genoemde merk waarschijnlijk niet is toegepast.

Wat voor een vloer heeft de zolder? De platen zijn aan de binnenzijde niet afgewerkt? 15x15 cm zou wat moeten wat doen. Maar hoeveel maal? Er hangt geen CV ketel op zolder?
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #5
TS noemt geen merk, wel iets dat er op lijkt....
 

Veenboer

  • #6
Zoals ik jaren geleden de vraag al heb gesteld wil ik nu toch echt iets aan doen.
Wil de zolder platen gaan isoleren van binnenuit maar er liggen al isolatie platen op het dak zoals ik beschreven hebt en zijn vochtig.
Nu dacht ik om het dak gewoon op te dikken met pir platen 2 zijdig aluminum bekleed stijf tegen de bestaande platen aan te brengen zodat het totaal op 14cm komt dus platen van 70 mm dik .
Kan dat of moeten er eerst laten op aan gebracht worden voor ventilatie .
Ik zie op geen een site juiste informatie hierover heeft iemand hier ervaring mee en kan dat aan mij mededelen b.v.d
 

Kluskoppel

  • #7
Reken het eens door met de tool 'Ubakus'. Hiermee kun je perfect simuleren wat er gebeurt qua vocht e.d. en wat de isolatiewaarde van bepaalde producten is.
Het is hiervoor wel noodzakelijk om precies te achterhalen wat de huidige opbouw van je dak is. Kun je dat wellicht bij een dakraam/dakdoorvoer zien? Of wellicht even een dakpan opzij schuiven om te kijken.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #8
Ventilatie pannen staan in verbinding met de zolder en de buitenlucht?
 

Veenboer

  • #9
Ja de ventilatie pannen staan diagonaal met elkaar en in verbinding met de buiten en zolder
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #10
En daalt de luchtvochtigheid al op zolder.
Geen ervaring in de praktijk alleen in theorie.
Kan het dak het gewicht van het latwerk, isolatie en ik neem aan gipsplatern aan?

De platen met Alu cachering kan je direct tegen de bestaande dakplaten schroeven, aanbrengen een spouw is niet nodig.
Let op dat de isolatie dampdicht aanbrengt. Dus kieren, naden van de platen onderling, aansluiting van muren vloer en in de nok damdicht afsluit.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu