Monteren electra componenten op houten plank onder aanrecht

JeeDeeGee

  • #1
Beste klusideeërs,

De electrische aansluitingen in mijn keuken zijn een rommeltje; allerlei kabels, verdeelkast en stekkerdozen liggen kriskras achter/onder de keukenkastjes, vooral op de grond. Nu wil ik hier structuur in aanbrengen (en het veiliger maken) en op termijn ook uitbreiden tbv electrisch koken. Dit wil ik door alles in een lasdoos(en) te stoppen en aan de muur te monteren.

2 vragen:
1) Mag een lasdoos onder (binnen 600 mm van) het aanrecht gemonteerd zijn? Als ik dit plaatje lees dan zou ik denken het kan indien IP44.
2) Omdat het nogal moeilijk bereikbaar is en ik boren tot een minimum wil beperken is mijn plan om alles te monteren op zo'n houten plank zoals ook op de wanden van de meterkast te vinden is. Mag dat? Alle draden zitten in XMvK of in buis.

Dank.
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #2
1) Ja. Hoeft geen IP44 te zijn, dat plaatje is voor badkamers. Normaliter komt er geen water onder je keuken, dat kunnen de veelal spaanplaat meubels ook al niet echt waarderen.
2) Ja dat mag. Mocht je behalve lasdozen ook contactdozen monteren, denk er dan wel aan dat hier een montageplaat tussen moet.
 
  • Like
Waarderingen: JeeDeeGee

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu