Monteren en montagevolgorde electra achter voorzetwand

Arjan'74

  • #1
Ik wil tegen een bestaande (en droge) muur een voorzetwand plaatsen om de muur beter te isoleren. Tegelijk kan daarin ook electra worden weggewerkt, maar hoe kan ik dat nu het handigst doen?

En hoe zet ik de elektra buis het beste vast achter de wand? Ik heb ervaring met monteren van elektra voordat het gips op de wand zit, maar het boren van de doosgaten is een lastig karwei. Daarbij ben ik bang dat de dozen te diep in de wand weg vallen als ik de normale dozen gebruik.

Kan ik hier holle wand dozen gebruiken? Ik heb een plaatje gemaakt waarop schematisch de wand staat. De WCD's komen op 1 meter hoogte.



 

Gerrit

  • #2
Allereerst: welk soort voorzetwand wordt het? Metsel- of lijmwerk, metal stud of timmerwerk?
Als er gipsplaten voor komen kun je de buis goed vastzetten op de bestaande wand, het laatste stuk flexibel maken en een holle wanddoos toepassen.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #3
Afbeelding is geplaatst! :wink:
 

Rotjeknor

  • #4
Ik heb bij mijn voorzetwand in mijn woonkamer ook hollewand inbouwdozen gebruikt. Voordat/ tijdens de isolatie kan je de buizen leggen, als je het gips hebt gemonteerd kan je de gaten voor de inbouwdozen boren en de dozen plaatsen.
 

Arjan'74

  • #5
Ik neem aan dat je dan door het gat wat je boort in de wand het stuk flexibele buis weer opzoekt?

Heb je dan geen problemen om de buis in de inbouwdoos te stoppen door het gat heen? Of is dat wel zo ruim dat dat mogelijk is zonder in een peruaanse vingerknoop te raken.
 

Rotjeknor

  • #6
Uiteraard is het wel handig de buis door te laten lopen tot de plaats waar je de doos wilt (-:

Wel interessant, zo'n vingerknoop, maar nee, ik ben er niet ingeraakt...
 

Gerrit

  • #7
De hollewanddozen zijn er op berekend dat je de buis vrij eenvoudig kunt invoeren.
 

Markus

  • #8
Als je alleen einddozen moet plaatsen kan het met hollewanddozen. Ikzelf zou echter liever normale inbouwdozen gebruiken. Deze kun je aan de achtezijde dusdanig uitvullen zodat ze met de rand gelijk komen met de gipsplaat.

Draai als alles zit de schroefjes van de doos een beetje naar buiten, en houdt de te monteren gipsplaat in de juiste positie tegen de wand. Duw ter plaatste van de dozen de schroefjes door het papier van de gipsplaat. Het midden tussen de twee gaatjes is het hart van het te boren gat.
Suc6 ermee.

PS: Kom ik op de computer ook maar zulke mooie tekeningen maken!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu