Monteren afdichtingsprofiel boven serre - kitvraag

Karpatske

  • #1
Goeiedag,

Al veel nuttige klusdingen gelezen hier, nu zelf ook een vraag.

Ons huis heeft een aangebouwde serre, is tegelijk gerealiseerd met het huis. De overgang tussen muur en serre is waterdicht dankzij een loodstrip. Helaas wordt deze slecht, veel scheuren, en heb daardoor last van lekkage.

Bij de buurvrouw is dit vele jaren geleden opgelost door een metalen profiel over de loodstrip te plaatsen en netjes af te kitten, zie de volgende foto:



Ik heb nu zelf ook dit soort profielen laten maken, maar ben er nog niet helemaal uit hoe en met welk soort kit dit nu het beste gemonteerd kan worden.

Sowieso ga ik schroeven gebruiken om de strip vast te zetten aan de muur (trespa of afdichtschroef, is ook nog een vraag), maar de hoofdvraag is over het kitten.

Uiteraard moet de boven- en zijrand van de metalen profielen netjes dichtgekit worden met siliconenkit, maar is het verstandig om de hele achterzijde van het profiel ook te voorzien van een kit laag, montage kit of siliconenkit? Is het nodig om een afstandshouder achter de strip te zetten om te voorkomen dat de kitrand te dun wordt?

Groetjes,
Simon
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Een profiel met een rugvulling (bruin) er in.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu