Tuinhuis staanders monteren op fundering

FYW

  • #1
Beste,

Binnenkort zal ik een overkapping maken welke wordt bevestigd aan een fundering die is opgebouwd uit een ringbalk van azobé met dito palen in grond.
Helaas, is deze constructie niet geheel haaks geplaatst(zie foto's). Heeft iemand of hebben jullie een idee hoe ik de staanders van deze overkapping op de fundering monteer zodat deze overkapping haaks monteren kan?
IMG_20230410_122657__01.jpg

IMG_20230410_122707.jpg
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Je moet de fundering overnieuw maken, deze keer wel haaks. Anders gaat het dak van de overkapping ook niet haaks en recht worden.

Haal je trouwens haaks en recht niet door elkaar? Die lange balk is verre van recht op de foto. Of het haaks is, kan je op deze foto's niet zien.
 

FYW

  • #3
Dankje voor je reactie, daar ben ik blij mee. Ik moest het even snel posten, mijn fout. Maar ik bedoel dus recht, de haaksheid wordt nog gecontroleerd. En dat is deze fundering helaas niet.
Mits het wel recht is, hoe monteer ik dan de staanders op een dergelijke fundering?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
De staanders zet je normaal gesproken boven de palen. Deze ringbalk is hoger dan breed, als je hier iets op zet, is er een risico dat de balk omkantelt. Is dit wel bedoeld om een overkapping op te zetten?
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #5
monteer een brede muurplaat op de 'fundering' en zet daar de staanders op vast
eventueel zet je er nog een paar paaltjes extra bij onder de muurplaat
 

FYW

  • #6
Dit is aangelegd door een hovenier, of hier overkapping op kan of niet weet ik niet. Ik ga kijken of ik met een muurplaat werken kan. Bedankt voor jullie reacties.
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #7
Wat ga je precies maken?
Meestal komt een overkapping van dat formaat op 6 flinke palen. Eventuele wanden hang je tussen die palen.
Als die paal in de grond op de hoek diep genoeg zit, zou je daar zo'n bevestiging op kunnen maken die je ook bij betonpoeren ziet.
Misschien beter extra betonpoeren te plaatsen
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu