Montage rookgasafvoer

TMPJ

  • #1
In onze woning is recent een nieuwe CV ketel geplaatst. Nu viel mij na plaatsing op dat de rookgasafvoer op een creatieve manier is afgewerkt.



Dit omdat er anders een behoorlijke hoeveelheid leidingwerk aan de onderkant verlegd moest worden aangezien de nieuwe Trendline ketel niet op de layout van de oude Proline paste.

Mijn vraag, is het acceptabel en juist de rookgasleiding op deze manier af te werken? Het buizenstelsel zit behoorlijk flexibel in elkaar en is met de hand te bewegen. De plaat waar de kanalen op uitkomen voor ze naar buiten gaan is met maar 1 schroef vastgezet (rechts).
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Forumregels gelezen?

de vraag moet zijn vindt jij het acceptabel?
 

TMPJ

  • #3
Of het acceptabel is weet ik niet, daarom kom ik juist naar dit forum. Ik lees al even mee en zie vaak dat er veel gehobby’d wordt met deze afvoeren om weer snel in de bus te zitten naar een volgende klus.

Ik vraag mij dus af of een rookgasafvoer met deze buizen op deze manier afgewerkt kan worden of dat een andere oplossing beter was geweest. Ik heb mijn twijfels bij de rechterbuis die scheef zit. Voor ik een monteur laat komen hoor ik graag meer meningen.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #4
Vul het voor jezelf even in:

Hoort het vast of hoort het los? (beugels bestaan)
Hoort het recht of hoort het scheef? (links zit ook scheef)

Ik houd er niet van om anderen te bekritiseren (en het hoort op dit forum helemaal niet), maar dit lijkt gewoon nergens op en is nog gevaarlijk ook. Dus vandaar dat ik hardop durf te zeggen dat t prutswerk is. Voor je eigen veiligheid.

Laat de beste man/vrouw terugkomen en het in orde maken.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #5
Lees de forumregels.

Antwoord op je eigen vraag,
Nee jij vindt het niet acceptabel.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #6
Pak eens een RoGaFa checklist, daarin staat waar een rookgas van dit type aan moet voldoen, kan je zo afturven of het voldoet. https://www.rogafa.nl/
 

Marcn88

  • #7
Zoals headhunter t aangeeft het moet voldoen aan de rogafa (en dat doet t niet)
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu