Mogelijkheid modulerende thermostaat-op-afstand schakelen?

Tellyj

  • #1
In mijn project om een nieuwe ketel te installeren wil ik graag de mogelijkheid opnemen om de ketel op afstand te schakelen? Zo kan ik de doeltemperatuur op afstand veranderen, bijvoorbeeld als ik over een half uurtje thuis arriveer.
Als de thermostaat op het aan-uitcontact van de ketel geschakeld is, kan ik met een (potentiaalvrije) schakelaar het thermostaatsignaal van een andere (op hogere doeltemperatuur ingestelde) thermostaat laten komen.
Dat werkt in een vakantiehuisje alsvolgt : een oude GSM ligt in een kastje en het scherm licht op als er naar gebeld wordt. Een Velleman-kitje schakelt door het oplichten van het teelfoondisplay naar een ander contactpunt (ic een andere thermostaat, die op een hogere doeltemperatuur staat ingesteld) en na een uur valt betreffende schakeling weer af naar de uitgangstoestand (de 'hoofd'thermostaat), maar in de tussentijd zijn wij gearriveerd en hebben de 'hoofd'thermostaat hoger gezet.

Dit werkt prima, maar maakt geen gebruik van de modelerende eigenschappen van de thermostaat. Wel van de modulerende eigenschappen van de ketel.

Mijn vraag: zijn er mogelijkheden om de modulerende thermostaat eigenschappen te blijven gebruiken als ik op afstand wil schakelen?
 

StefanD

  • #2
Kun je dat niet simpelweg doen door de aansluitpunten voor de modulerende thermostaat te gebruiken ipv de aan-uit aansluitpunten?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu