Mof HWA vervangen of laten zitten

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
 • #1
Zie onderstaande foto. Dit is de HWA-afvoer van mijn balkon. Onderaan heb ik een aftakking gemaakt om later de afvoer van de spoelbak in mijn blokhut op aan te sluiten. Hiervoor heb ik de pijp onderaan net boven de bestrating afgezaagd en voorzien van een T-stuk 45*. Aangezien dit T-stuk donker grijs is van kleur en de standpijp licht grijs was geworden, heb ik de hele standpijp maar gelijk vervangen.

Nu zit er bovenaan nog een mof die vastgelijmd zit en die ik dus nog niet vervangen heb. Voordat ik ga zagen en slopen wilde ik graag weten of jullie advies is om deze mof te laten zitten of niet. Kan ik 'm bijvoorbeeld gewoon inzagen en weghalen en vervangen door een 45* dubbele lijmmof? Of is dat bij dit soort moffen niet aan te raden?

 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Die 45° bocht gewoon laten zitten deze is voor zien van een rubber ring en die sluit het pijpje goed af wat uit de muur komt.
   

  Henk E

  • #3
  Als je je stoort aan de kleur zou je hem ook kunnen verven
  kunststofprimer en dan grijs in de zelfde kleur
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu