Toilet en fontein op zelfde mof

kleefdoek

  • #1
Ik ben bezig met een badkamerverbouwing en ik moet wat pvc pijpen verleggen.
Om een te grote kakofonie aan tussenstukken te voorkomen wil ik de (40mm) pijp van het toilet fonteintje combineren met de (110mm) pijp van het toilet. Ik heb gezien dat er combi lijmmoffen / spieën zijn die dit mogelijk maken (in 45 en 90 graden bochten).
ik vraag me echter af of ik met deze combinatie straks niet de kans loop dat het vuile toiletpapier straks in mijn fonteintje naar boven komt.
wie kan mij hier uitleg over geven ?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Wat voor toilet word het?
Een situatie foto als je die hebt
 

kleefdoek

  • #3
Ik heb het grote voordeel dat ik overal goed bij kan. De fontein (hoger gelegen verdieping) zit nu aan de 40mm pijp aan de achterzijde. Ik wil deze toe gaan voegen aan de 110mm bocht (midden van de foto) waar het toilet op uit komt (hogere etage). Waar nu nog de fontein zit wil ik de buis gaan monteren die naar de sanibroyeur in de kelder loopt. Naast de plak waar de sanibroyeur de rioolpijp in gaat is de ontluchter naar het dak. Concrete vraag, kan ik hier de fontein monteren in de bocht waarin nu ook al het toilet uit komt of kan dat problemen gaan geven met terugvoer toiletwater naar fontein. Het toilet is een bestaand hangtoilet op een hogere etage.

247FDC79-4035-40A5-A218-FC827C9A84EA.jpeg
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
het is al een aardige knoop fabriek ik zie daar een 50mm buis die over gaat naar 75 en dat zal de ontspanning zijn
1691936745771.png

1691936824882.png

De 110 leiding die nu naar boven gaat moet ook als onspanning dienen zo nietzoals het zit.
Dus het is niks te garanderen dat het werkt.
Beter dit eens door gaan lezen binnen riolering handleiding.
 

kleefdoek

  • #5
Klopt, die 75mm is de ontspanning. Die 110mm is afvoer toilet. Bedankt voor je antwoorden, ik ga eens studeren hoe het beter kan (heb het zelf niet zo geïnstalleerd, zat zo toen ik het kocht en heeft 20 jaar probleemloos gefunctioneerd). Ik leer iedere dag weer.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu