Miele vaatwasser G 6XX spoelwater blijft staan

Maarten53

  • #1
Betreft: Miele Afwasautomaat G 6XX

Bij mijn Miele afwasautomaat G 6XX blijft er na afloop van het programma spoelwater onderin staan.

In eerste instantie dacht ik aan de afvoerslang of de afvoerpomp. Ik heb echter kunnen constateren dat gedurende de looptijd van het programma het water gewoon wordt afgevoerd. Je kunt dat voelen aan de afvoerslang en hoort het ook.

Naar mijn mening functioneert de pomp ook, want als ik na afloop van het programma even het programma 6 (voorspoelen) aanzet is het eerste wat de machine doet het resterende spoelwater weg pompen. Ik concludeer hieruit dat de afvoerpomp gewoon werkt?

Heeft iemand enig idee wat hier aan de hand is en vooral hoe dit te verhelpen valt.

Al vast mijn dank,

Maarten
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Voor de zekerheid, je vermeldt het niet:

Zijn alle eventuele filters in de afvoer schoongemaakt?
 

Co de Witgoedman

  • #3
Onderin bij de bodem zit een terugslagklep op de pomp, deze kan defect zijn zodat het vuile water terug de machine inloopt.
 

Maarten53

  • #4
Die terugslag klep; kan ik daar bij komen en kan ik dat dan zelf verhelpen of dient daarvoor een monteur te komen?

Wat mij trouwens vandaag nog opviel is dat in de ruimte bij de zeef en de pomp ook aan de zijkant nog een rubber zit waauit een kokervormig crhoomkleurig stuk metaal steekt. Als ik in het instructieboekje kijk zie ik dit stuk metaal niet uitsteken. Zou het daar iets mee te maken hebben.

Alle filters die ik heb kunnen ontdekken heb ik al schoon gemaakt en daar lijkt het probleem niet in te kunnen zitten. Op vallend is wel dat de afwas die er in zit na dat dit probleem is opgetreden wat wit gekeleurde watersporen op zich heeft en naar zout smaakt.

Misschien geeft bovenstaande nog wat extra aanwijzingen voor de oplossing van het probleem.

Bvd,

Maarten
 

Co de Witgoedman

  • #5
Er bestaan ruim 270 soorten in de 6 serie, graag exacte typenr voor meer informatie.
 

Maarten53

  • #6
De exacte gegevens van de wasautomaat zijn

Miele G 6XX
Type HG 01
Modell G 658 SCVI

Wat er gebeurt is het volgende:

Het gekozen programma start gewoon en de machine krijgt watertoevoer en er wordt ook water afgevoerd tijdens de loop van het programma (dit voel ik en hoor ik door de afvoerslang gaan)

Echter als het programma is afgelopen staat er nog veel water onderin de machine; de afgewassen spullen laten een druppelvormige wiite aanslag zien en smaken zeer zout.
(Ik weet het niet helemaal zeker maar het lijkt erop dat het zout ook veel eerder op is dan in het verleden; het zoutreservoir zit ook vol met water, maar dat hoort waarschijnlijk)

De pomp lijkt in ieder geval wel te werken want als ik na afloop van het programma het spoelprgramma (6) instel dan wordt het overtollige water weggepompt.

Enig idee wat er aan de hand is?

Maarten
 

Co de Witgoedman

  • #7
De reden van de aanslag en de zoute smaak is een lek zoutvatdop, Miele tnr 4719100 en kost ongeveer 6 euro. Probeer eerst dit eens te vervangen, daarna zien we wel weer :mrgreen:
 

Maarten53

  • #8
Mijn dank voor de tip. Enig idee waar ik zo een zoutvatdop kan kopen. Bij een gewone witgoedzaak of moet ik bij een speciaal onderdelenmagazijn zijn.

Kan het kloppen dat ik niets kan zien van een lek in de zoutvatdop?

Mijn dank,

Maarten
 

Co de Witgoedman

  • #9
Dop kunt u kopen, danwel bestellen bij de plaatselijke witgoedonderdelenzaak, of direct via Miele onderdelenservice in Vianen.
Houdt u rekening met de verzendkosten.

Inderdaad kan een dop lek zijn zonder dat u dat ziet.
Een andere mogelijkheid is een defect aan de klep bij het zoutvat, maar dat komt bijna nooit voor.
 

Maarten53

  • #10
Ik heb nog een nieuwe aanwijzing. In de afwasautomaat vond ik een dun rond plastic schijfje met inkepingen aan de zijkant met daarop de volgende tekst:

Miele

>PP< 1

M3988870 (de eerste 3 zou ook een 8 kunnen zijn); ik neem aan dat dit een onderdeel is wat los is geraakt.
Misschien geeft dit nieuwe indicatie voor wat er aan de hand is.

Bvd,

Maarten
 

Co de Witgoedman

  • #11
Onderdeelnummer klopt, kan het helaas niet thuisbrengen wat het, onderdeel wordt niet weergegeven in de documentatie, maar hoort wel thuis in de machine, maar zoals gezegd, ik weet niet waar.
 

Maarten53

  • #12
Ik ben er imiddels achter. Het is het afdekplaatje van de wateronthardingsschakelaar, die rechts tegen de zijkant in de spoelruimte zit. Dit plaatje is om de een of andere onverklaarbare wijze afgebroken. Ik heb eerst maar eens een nieuwe besteld en na montage daarvan zien we wel verder.

Ik hou je op de hoogte.

Met vriendelijke groet,

Maarten
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu