Miele vaatwasser G6000SC jubilee afvoerpomp loopt soms wel, soms niet.

HansKlusser

  • #1
De afvoerpomp van de G6000SC loopt soms wel, soms niet en de vaatwasser geeft dan foutcode F11.
Het pomphuis is dan schoon, de rotor is zonder veel weerstand met hand verder te brengen, de terugslag kogel werkt vrij en de afvoerslang is niet geblokkeerd of geknakt.
Je hoort de motor van de pomp een aantal keren brommen voordat de foutcode verschijnt, dus de aansturing naar de pomp werkt, maar hij wil niet starten.

Waar moet ik nu aan denken? Heeft deze pomp een condensator en moet die vervangen worden, moet de pompmotor vervangen worden of moet ik aan iets anders denken?

Graag advies.
 
  • Klusservice
    Klusidee
    Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
  • azijnzeiker

    • #2
    hallo
    de pomp heeft geen condensator.
    haal het huis waar die terugslagkogel in zit er eens uit en kijk eens of er geen scheurtje inzit en of dit huis niet in twee gedeelte,s uit elkaar valt.
    als dit huis gescheurd is of uit elkaar valt dan bouwt de vaatwasser bij het afpompen geen goede vacuum op en gaat dan in storing.
     

    HansKlusser

    • #3
    Azijnzeiker,
    Dank voor de reactie maar ik heb de oplossing gevonden.
    Het huis van de terugslagkogel was okay maar de afvoermotor Askoll type M118 productiedatum 03/01/2019! is defect. Bij een test waarbij de motor rechtstreeks op 220v is gezet bleek dat bij een bepaalde startstand van de schoepen de motor niet ging lopen, maar begon te trillen. Werden de schoepen iets verder doorgedraaid en de motor gestart, dan liep hij weer.
    Heb inmiddels een andere motor besteld.
     

    Login

    Je wachtwoord vergeten?
    Nog niet geregistreerd? Registreer nu