Miele vaatwasser: alle lampjes knipperen en alarm piept

Abbeyrules

  • #1
Miele G1280 vaatwasser waarvan alle lampjes gaan knipperen en het alarm gaat piepen, maar eigenlijk pas richting het eind van het programma, dus er lijkt functioneel niet echt veel mis. Enig idee wat er ?
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #2
Vervelende van die mieles is dat ze gewoon algehele storing aangeven. Dit kan dus vanalles zijn. Zaak is dus om goed te kijken wanneer t precies gebeurd. De vaatwasser gaat in principe eerst koud voorwassen, dan heet wassen en dan naspoelen en drogen. Is hij wel warm geworden ? Heeft hij een droogventilator en draait die ? Kan hij zijn water wel wegpompen als alles een keer goed heet is geweest ?
 

Abbeyrules

  • #3
Alle normale functies lijken gewoon te werken. Dus vullen met water, voorwassen, heet water, schoonspoelen, water afpompen. Vaat is ook gewoon goed schoon.

Drogen is alleen het deel wat ik niet goed kan beoordelen, geen idee of dat eerder actief gebeurde. De vaat is niet extreem nat, maar er komt wel stoom uit de machine als je hem bij het piepen open doet.
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #4
Moeilijke dingen. Ik ken het zelf niet echt als iets wat ik meermaals ben tegengekomen.

Stoom is eigenlijk normaal. Tenzij een droog ventilator normaal het vocht afvoert. Is hij ook goed leeg ? Helemaal tot onderin de zeef. Kogelventiel (moet goed over het afvoerpompje afsluiten zonder lekkages of drukschakelaar zijn mogelijke oorzaken denk ik.
 

Abbeyrules

  • #5
Vanmorgen via Youtube erachter gekomen dat de generieke foutmelding via het 'progamming menu' toch tot een inzichtelijke foutmelding kan leiden. Blijkt F24 te zijn. Vervolgens relais schoongemaakt (was vies). Helaas nog niet het ei van Columbus. Denk dat dan de volgende verdachte de drukschakelaar is?
 

Abbeyrules

  • #6
Drukschakekelaar is besteld
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #7
Denk dat drukschakelaar vervangen je probleem wel gaat oplossen. Storingsgedrag komt overeen en storingscode ook.
 

Abbeyrules

  • #8
Ter info: drukschakelaar vervangen en draait weer als een zonnetje. Tip: Miele levert ook onderdelen, prijs lager dan webshops en boven xxx geen verzendkosten
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #9
Dit is maar tijdelijk omdat Miele alle onderdelen in eigen beheer heeft genomen en de korting voor grossiers eraf heeft gehaald. Maar dat komt weer terug :)
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu