Miele vaatwasser waterslot

rudy los

  • #1
Hallo, ik heb onlangs een miele vaatwasser overgenomen, deze heeft twee keer goed gedraaid. Daarna pakt de vaatwasser geen water meer.
Ik heb de kraan bekeken en het zeefje van het waterslot los genomen en gereinigd, allemaal zonder resultaat.

Ik heb de plint gedemonteerd de bodem is kurkdroog labyrint is schoon als ik 230 V los op de aansluiting van het waterslot (blauw en bruine draad) zet pakt hij wel water echter en draait hij gewoon zijn programma. Als ik op de aansturing meet (2 bruine draden) komt er geen spanning op.

Waar kan ik nog meer meten of wat kan het nog meer zijn ?
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Is dit een inbouw dat sluit misschien de deur niet goed meer door verkeerde inbouw?
 

rudy los

  • #3
Hallo S.oldeerbout,
Bedankt voor je snelle reactie.
Het betreft inderdaad een inbouw model G634.scvi plus Als de deur niet goed sluit zou de vaatwasser toch ook niet beginnen met afpompen? Of zijn dit twee verschillende contacten? Ik heb het waterslot los bedoend en dan doe hij het wel en dag draait hij ook gewoon zijn programma. (tot dat hij weer water moet pakken.)

Op het moment dat hij water moet pakken meet ik niets op de bruine draden. Deze draden gaan de kabelboom in en ik kan niet zien waar deze naar toe gaan om verder terug te meten.
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #4
Ja dat klopt dan zou hij ook niet moeten afpompen.
Als je dan het toestel laat gaan komt hij dan uiteindelijk met een foutcode?
 

rudy los

  • #5
Er zit geen display op. Het voorspoelen doet hij dan prima. daar pakt hij maar 1 keer water (aan het begin ) alle ander programma's draaien gewoon door totdat er weer water nodig is. Ik haal zodra het programma draait de spanning weer van het waterslot af, ik weet niet of er buiten het waterslot nog een ander afsluiter zit. (anders blijft er water bij komen)

ik kan nergens terug vinden hoe ik deze machine kan uitlezen/resetten wat ik terug kan vinden is een knoppen combinatie waarbij de Top Solo knop ingedrukt moet worden en die heeft deze niet.

ik zou graag de bedrading verder terug gaan meten ik zie allen niet waar deze naartoe gaan, ik vermoed in de deur maar welke contacten zijn het.
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #6
Maar zo komt hij natuurlijk niet met een foutcode , gewoon aansluiten en wachten dus niet extern spanning geven dat is wat ik bedoel.
Foutcode zal met lampjes dan komen.
 

rudy los

  • #7
als ik niets doe dan knippert de watertoevoer/-afvoer lampje nadat het afpompen af is. volgens mij twee keer kort en daarna even lang.
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #8
Dit is volgens mij een bekend probleem met de flowmeter of drukschakelaar , moet je even zoeken op het forum.
Wellicht een miele expert op het forum.
 
Laatst bewerkt:

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #9
Flowmeter niet, dan zal het apparaat namelijk eerst afpompen en wel water pakken maar na 2 sec op storing vallen.

Bovendien is dit nog oude bouwwijze. Ook deze heeft een niveauschakelaar. Vaak detecteert die niet meer of de vaatwasser goed leeg is. Maar aan je verhaal te horen lijkt het alsof je gewoon geen 230v op het waterslot krijgt vanaf de print. Omdat de flowmeter niks ziet gaat het lampje aan.

Ik zou het zoeken bij een losgefikt relais o.i.d. heb even geen schema bij de hand.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu